Ghid imobiliar

De ce un nou apartament este o investiție bună

Trăim una dintre cele mai imprevizibile perioade din existența noastră recentă, iar nevoia unei ancore, din punctul de vedere al stabilității economice, se face mai simțită ca oricând. Fără un spirit antreprenorial nativ, mulți dintre noi își doresc să își convertească economiile într-un mod abil, care să le garanteze obținerea unui venit pasiv, cu perspectivă de termen lung. Depozitele bancare, fondurile de investiții sau asigurările de viață cu componentă investițională sunt privite cu mai mult sau mai puțin scepticism. Timp de multă vreme, achiziția unei locuințe cu scopul de a o transforma într-o sursă de venit a fost văzută drept cea mai intuitivă și rapidă investiție la care poate accede o familie din pătura de mijloc. Mai este principiul valabil și anul acesta? Recapitulăm, mai jos, motivele pentru care această întrebare are un răspuns afirmativ. 

Vezi AICI oferta noastră de APARTAMENTE NOI

Cum ar trebui sa alegi apartamentul

Când ne gândim la un spațiu destinat locuirii, avem în vedere câțiva factori importanți, care o transformă într-un cămin veritabil. Mulți dintre aceștia, cum ar fi funcționalitatea mobilierului sau culorile alese pentru decor, depind strict de preferințele personale, dar există și aspecte obiective, care ies la iveală încă din faza de cercetare a pieței. În fruntea acestora stă poziționarea imobilului în care se găsește apartamentul: o zonă cât mai conectată la rețeaua de transport în comun sau de arterele cele mai importante ale orașului. 

Existența unui număr însemnat de supermarketuri, de benzinării și de mall-uri, în complexul sau în cartierul unde se găsește apartamentul, ușurează mult traiul zilnic, iar spațiile verzi sau chiar parcurile sunt un alt beneficiu pe care este recomandat să îl cauți. O garsonieră proiectată și amenajată după cele mai noi tendințe este un spațiu primitor, ce lasă în urmă vechile prejudecăți legate de acest tip de locuință. Un atu aparte al apartamentelor cu cel puțin două camere este reprezentat de disponibilitatea unui loc de parcare alocat și chiar a unui spațiu de depozitare la subsolul blocului. 

Vezi categoria noastră de  ▶ ANSAMBLURI REZIDENTIALE

apartament nou avantaje

Ce avantaje imediate oferă o locuință nouă

Din perspectiva unui chiriaș, un apartament care își merită pe deplin suma de bani plătită lunar sub formă de chirie va fi acela în care se va simți în fiecare zi ca acasă. La acest sentiment vor contribui mai mulți factori, ce depind exclusiv de alegerile făcute de proprietar. Finisajele interioare ale unui apartament într-un imobil nou au un nivel înalt al calității și un aspect care se păstrează odată cu trecerea dintr-o cameră în alta.  În cazul în care dorești o configurație de tip open space, aceasta poate fi decisă încă din faza de proiectare a blocului, cu acordul dezvoltatorului și cu toate avizele legale în acest sens. Spre deosebire de locuințele disponibile în vechile imobile, cele din prezent oferă spațiu suficient, mai ales în încăperile cunoscute ca fiind cele mai deficitare, în mod tradițional: bucătăriile și băile. 

Certificatul energetic nu reprezintă un motiv de îngrijorare, în cazul unui apartament nou, datorită cărămizii optimizate din punct de vedere termic și tâmplăriei PVC de calitate, precum și prin efectul eficace al materialelor care izolează imobilul. Nu în ultimul rând, dotarea cu centrală proprie oferă un imens avantaj din punctul de vedere al confortului de care vor avea parte cei cărora le vei închiria apartamentul. Cu o calitate ireproșabilă a construcției și cu elemente de tâmplărie și de feronerie de calitate, precum și cu pardoseli elegante, apartamentele din imobilele ridicate recent sunt cea mai inspirată variantă pentru cineva tentat de acest tip de investiție imobiliară.

Vezi categoria noastră DE VANZARE

apartamentul nou este o investie buna

Când devine o achiziție investiție

Avantajele unui apartament nou sunt evidente, de la prima vedere, pentru un chiriaș, dar care sunt, oare, argumentele pe care trebuie să le întrunească o locuință pentru a-și merita statutul de investiție? Într-o piață tot mai ofertantă, în care oportunitatea plății unei chirii este atent cumpănită de cei care își doresc să închirieze, fiecare argument bine formulat reprezintă un atu suplimentar. Pe de altă parte, deficitul locuințelor destinate închirierii este unul însemnat, invers proporțional cu oferta locativă. Astfel, alegerea unui dezvoltator imobiliar care prezintă încredere îți va garanta seriozitate atât în privința termenelor de execuție, cât și a calității instalațiilor și materialelor. 

Situația în care proprietarul este nevoit să dea socoteală cu privire la anumite defecțiuni ivite din senin, în fața unui chiriaș dezamăgit, este una complet de nedorit. Cu alegeri inspirate din punctul de vedere al zonei, finisajelor și mobilierului, o garsonieră sau un apartament cu două camere se poate transforma, în actualul context al pieței, într-o investiție recuperată după cel mult 15 ani. Termenul este chiar mai scurt cu până la 3-4 ani, în cazul unui imobil cu trei camere. Calculul randamentului unei achiziții imobiliare se face prin compararea randamentului brut, obținut prin chiria anuală, cu costurile de achiziție și de întreținere ale proprietății. Un plus dat de contextul actual este aprecierea valorilor locuințelor, ce continuă un trend ascendent. 

Argumentele de mai sus te pot încuraja să iei o decizie favorabilă unei tranzacții imobiliare. Cu o bună analiză a pieței, vei reuși să faci o alegere cu beneficii substanțiale.

Ultima editare: 24 februarie 2021
Back to top button