Design Interior

Metode simple de decorare a locuinței tale de Sărbători

Crăciunul și Revelionul sunt mai aproape decât crezi, așa că, dacă nu ai făcut-o deja, e timpul să îmbraci casa ta în haine de sărbătoare. Te poți juca cât vrei și îți poți lăsa imaginația să zburde liberă printre rafturile de decorațiuni, pe care cu siguranță le-ai observat încă de la începutul lunii decembrie. Nu există o metodă exactă sau una corectă prin care îți poți înfrumuseța locuința cu această ocazie, însă noi ți-am pregătit câteva idei care te vor ajuta să faci din apartamentul tău cel mai primitor loc din lume. Dacă te inspiră vreunul din sfaturile de mai jos, pune-l în practică și bucură-te alături de cei care îți vor călca pragul de Sărbători de magia acestei perioade.

Pune accent pe lumină

 

Dintotdeauna, oamenii au fost atrași de lumină, deci folosește-te de toate metodele pe care le cunoști pentru a o aduce în casa ta. Ai o mulțime de variante, de la instalațiile clasice de brad, până la cele pe care le poți monta și afară sau cele care imită lampioanele. Nu te opri la o singură instalație, ci pune cât de multe vrei. Ce merită scos în evidență și unde poți monta aceste decorațiuni? În afară de pomul de Crăciun, le mai poți întinde la îmbinarea tavanului cu pereții cu ajutorul unei bande dublu-adezive. Vei observa cum în câteva momente se crează un mediu primitor și cald, mai ales dacă alegi lumina galbenă pentru instalații. 

Tăblia patului este un alt loc care merită să fie luminat, iar efectul este unul cu adevărat interesant. Și ca magia să meargă mai departe, poți pune lumini pe marginea ramelor tablourilor pe care le ai în casă. 

 

Alege o paletă de culori

paleta de culori

Încearcă să îți alegi o culoare preferată și să rămâi la o singură paletă de culori sau cel mult la două culori complementare. Poți să te ajuți de graficele de mai sus pentru a vedea care sunt acestea. Alege una din culorile de mai sus și află care este cea care o completează perfect, uitându-te pe diagonala ei. Dacă nu vei folosi folosi foarte multe nuanțe, casa ta va arăta foarte bine și va fi ornată cu bun gust. În cazul în care vei exagera cu culorile, vei crea un efect de kitsch, care mai mult te va obosi, în loc să te încânte. 

 

Inspiră-te de la cei care fac design interior

 

Atunci când mergi într-un magazin pentru a cumpăra decorațiunile de Crăciun, reține poziția și combinațiile făcute de cei care asigură așezarea lor pe rafturi. De obicei, acestea sunt persoane avizate în domeniul designului de interior, deci vei avea de la cine învăța. Încearcă să reproduci așezarea în cadrul apartamentului tău și vei vedea că totul este în perfectă armonie.

 

Crăciunul este o perioadă în care predomină sentimente pozitive. Aducem mai aproape oameni dragi și ne bucurăm împreună cu aceștia de cadouri, liniște și amintiri. Crează altele proaspete, într-un cadru de sărbătoare pe care să îl faci chiar la tine acasă. Crăciun Fericit!

Ultima editare: 16 iunie 2020

Cristina Pop

Pasionată de cifre și scris în aceeași măsură, Cristina a reușit să își construiască o viață care o face fericită. Îi place să petreacă timp de calitate alături de oameni care o inspiră. E de părere că nu doar cei care ne înconjoară ne fac viața mai bună, ci și spațiile amenajate creativ, așa că pasiunea pentru design interior a venit firesc și o explorează și prin scris.
Back to top button