Știri

Treci pragul Storia.ro la Târgul Național Imobiliar!

În perioada 28-30 octombrie 2022, la Palatul Parlamentului, are loc Târgul Național Imobiliar, powered by Storia.ro, unde doritorii vor găsi 25.000 de oferte imobiliare, cu prețuri între 8.120 euro și 6 milioane de euro. Evenimentul li se adresează atât celor aflați în căutarea unei locuințe, cât și celor interesați de achiziții imobiliare cu scop investițional.

Deschide ușa Storia.ro spre noua ta casă!

Participanții la TNI sunt așteptați să treacă pragul Storia.ro, platforma imobiliară cu cele mai multe anunțuri din piață. Fiind locul ideal unde începe căutarea casei mult visate, ușa Storia.ro este cea mai importantă pe care doritorii trebuie s-o deschidă, pentru a descoperi numeroasele modalități pe care le au la dispoziție pentru a-și face căutarea mai ușoară și mai plăcută. Copiii vizitatorilor vor fi ocupați cu propria ușiță și propriul spațiu de joacă, așa încât le va fi mai ușor să le dea voie părinților să stea de vorbă cu reprezentanții Storia.ro și să câștige giveaway-uri care să le vină în ajutor, pe parcursul căutărilor lor.

Participă la TNI gratuit

Instalează-ți aplicația de mobil TNI, disponibilă pe GOOGLE PLAY și APP STORE, și beneficiezi de intrare gratuită la eveniment pe baza codului QR generat de aplicație. În acest fel, vei avea și un instrument care ajută schimbul datelor de contact cu expozanții târgului, în mod rapid și sigur.

Tendințele momentului: “tiny houses”, case pe “timberframe”, locuințe verzi

În cadrul TNI, vor fi prezentate “tiny houses” realizate din materiale de înaltă calitate, cu un consum redus de energie, la prețuri promoționale, începând de la 11.000 E, cum este cazul modelul Vagoon House de la Ocean Art Design, acesta reprezentând de asemenea o opțiune modernă și economică pentru spații de cazare, showroom, atelier, café-bar, street-food. Un alt model de casă prezent la TNI, având eficiență energetică și impact redus asupra mediului înconjurător, este cea cu structură de lemn sau “timberframe”, care are ca principale avantaje rapiditatea cu care poate fi construită și montată în șantier, gradul de eficiență energetică ridicat și impactul redus asupra mediului înconjurător.

La standul dedicat locuințelor verzi din cadrul TNI se vor găsi proprietăți care dețin certificarea Green Homes. În prezent, în România sunt peste 16.000 de locuințe certificate sau în curs de certificare, cu o valoare de piață de aproape 3 miliarde de euro. Locuințele verzi prezentate la TNI sunt eligibile pentru finanțare prin creditele imobiliare verzi.

“Second home”, case potrivite pentru “work from home” și alte schimbări în comportamentul de achiziție

Efectele pandemiei asupra comportamentului cumpărătorilor se reflectă în preferința pentru locuințele mai spațioase, chiar dacă sunt mai departe de centrul orașului, accentul pe spații exterioare generoase, facilitățile multiple, inovația și sustenabilitatea. De asemenea, procesul de decizie este mai lung, iar cumpărătorii solicită recomandări și verificări suplimentarea din partea specialiștilor.

Dacă în edițiile trecute ale TNI românii erau interesați de achiziția de case de vacanță la munte sau la mare, cu scopul de a petrece câteva sejururi și de a le închiria în restul timpului, anul acesta se evidențiază trendul „second home”, care presupune petrecerea unei perioade mai îndelungate în casele de vacanță, ca urmare a fenomenului „work from home” și a noului mod de lucru hibrid. O consecință este încurajarea dezvoltatorilor români să investească în acest segment de piață.

Prețuri speciale și bonsuri oferite vizitatorilor

Expozanții TNI au pregătit pentru vizitatori o serie de beneficii:

·        reduceri de 15% la apartamentele dezvoltate de OBA Different by Luxury

·        discount de 3.600 euro pentru montarea kitului de panouri solare și 2.000 euro discount din prețul standard al caselor din VillaNova Residence

·        reduceri de până la 10% la vilele din ansamblul Valea Cireșilor

·        reduceri de până la 150 euro/mp la apartamentele din EnVogue Residence

·        prețuri promoționale în funcție de avansul achitat pentru apartamentele cu 2 și 3 camere din ansamblul Uranus1

·        voucher cadou în valoare de 2500 euro oferit de ImobiliareDubai.ro

·        discount 5% la vilele din Bella Vitta Residence

·        reduceri de 2.700 euro la apartamentele cu 2 camere (50mp utili) și respectiv 3.300 euro la apartamentele de 2 camere (60mp utili) din Panorama City faza III

·        discount de 2.500 euro și excursie în Dubai pentru clienții Emax Real Estate.

De asemenea, Nordis Group oferă la târgul imobiliar CEC-uri de investiție cu discount procentual instant, valabil 10 zile de la încheierea târgului imobiliar; oferta Nordis Group include studiouri de la 63.900 euro +TVA, precum și 10 apartamente cu valoare cuprinsă între 600.000 lei și 700.000 lei, care în prezent beneficiază de 5% TVA, dar din 2023, vor fi taxate cu 19% TVA.

Diversitatea portofoliului imobiliar prezentat în cadrul TNI

Cele 120 de companii expozante prezintă în cadrul evenimentului 25.000 de oferte de locuințe noi, dar și vechi: garsoniere, apartamente, vile, case de vacanță din București, ILFOV, Sebeș, Constanța, Năvodari, Mamaia, Valea Prahovei, Dubai, Cipru și Franța. Cea mai ieftină locuință are prețul de 29.200 euro și este o garsonieră de 24mp din Drumul Taberei, ofertată de Remax Activ, iar cea mai scumpă proprietate promovată la târg costă 6 milioane de euro și este o vilă individuală în Dubai, complet mobilată, utilată, dotată cu piscină în interior și facilități de lux, din portofoliul Emax Real Estate. Pentru terenuri, prețurile pornesc de la 8.120 euro,pentru un teren intravilan cu suprafața de 812mp în Brebu, Valea Prahovei, din portofoliul Mervani Invest, și ajung până la 3,5 milioane de euro, teren intravilan cu suprafață de 32.400mp în Popești Leordeni, ce este promovat de Re/MAX IMPACT.

Tranzacțiile imobiliare au început să crească din toamnă 

Fiind o piață imobiliară matură, cea din România se adaptează inflației și evoluției dobânzilor. Deși creditele sunt mai scumpe, rămân accesibile, iar numărul de tranzacții imobiliare începe să își revină după perioada de contracție din vară. Conform datelor publicate de ANCPI, numărul de tranzacții imobiliare realizate în luna precedentă a fost de 62.054, în creștere cu 3.668 față de luna august, cele mai multe vânzări înregistrându-se în București, ILFOV și Timiș.

Achiziții cu scop investițional în Dubai, Cipru, Paris, Montpelier și Nisa

Încurajați de facilitățile oferite de stat, în Dubai, precum TVA zero pentru proprietăți rezidențiale, zero taxe pe venit și posibilitatea de a obține rezidența în mod facil, românii cu stare financiară bună investesc în proprietăți cu prețuri începând de la 150.000 euro, cu posibilitate de plată eșalonată, direct la dezvoltator, precum cele care vor fi prezentate la TNI. Pe de altă parte, investițiile în insula Cipru de Nord, care se bucură de soare 320 de zile pe an, pot aduce o apreciere de capital de peste 50% în doar 2 ani. Piața de închirieri imobile este stabilă, în creștere în fiecare an, veniturile din chirii pot ajunge până la 8% într-un an, pe o perioadă de 4 ani. De asemenea, dezvoltatorii oferă rate cu 0% dobândă pe o durată de până la 7 ani pentru proprietățile achiziționate off-plan și servicii de administrare a proprietăților.

Lansarea cărții “Cum să ai succes în imobiliare”, de Alex Printz

Un ghid pentru o carieră de succes în imobiliare, cartea scrisă de Alex Printz, CO-founder și Head of Strategy Mr Exclusivitate, este structurată în 6 capitole, care abordează câte un segment strategic al domeniului. Textul conține exerciții de identificare și șlefuire a abilităților necesare, precum și informații legate de modul în care se construiesc o strategie de învățare eficientă, un plan de afaceri și o strategie de marketing.

Expozanții prezenți la TNI

Printre companiile și proiectele imobiliare prezente la târgul imobiliar se numără: Axxis Nova Resort & Spa, Plaza Residence, Northcoast Properties Cyprus, White Titanic,  Metropolitan Developments, Timpuri Noi Residence, Trio Bridge View, Siena Residence, Saba Residence, Citta del Lago, Magnolia Urban Residence, Imobiliare Dubai, Dimmer, OTP Advisors, Quantum Garden, Panorama City, Militari Residence, Central Address, iResidence, Ansamblul Valea Cireșilor, RE/MAX IMPACT, Homebond Dubai, Ocean Art Design, Ideal Residence, Prestige Residence, Ego Rezidențial, A|B Imobiliare, Logicassa, Nataela Residence, IIDF Romania, etc.

Cum ajungi la TNI

Accesul se realizează din Calea 13 Septembrie, poarta B3 (autobuze 117, 136, 385, stația Casa Academiei), vizitatorii ce se deplasează cu mașina personală având posibilitatea de a parca gratuit în curtea interioară a Palatului Parlamentului.

Mai multe informații: www.targulnationalimobiliar.ro

TNI este un brand 100% românesc, cu renume european și parteneriate internaționale

Târgul Național Imobiliar – TNI este evenimentul de referință pentru piața imobiliară din România, ce reunește într-un singur loc, timp de 3 zile: dezvoltatori, agenții imobiliare, instituții financiar-bancare, instituții de asigurări, management imobiliar, industrii conexe, asociații profesionale, investitori strategici și instituționali, precum și presa de specialitate. TNI este cel mai mare eveniment imobiliar din România și  unul dintre cele mai relevante din Europa de Est. Având deja o tradiție de 18 ani în acest segment, brandul TNI este internațional și se bucură de încrederea și sprijinul celei mai importante organizații imobiliare din lume – National Association of REALTORS® (NAR). În România, NAR este prezentă prin Parteneriatul Bilateral cu Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România (APAIR), toți membrii acesteia având calitatea de REALTORI®.

Back to top button