Profesioniști

Ce facilități așteaptă clienții din partea dezvoltatorilor imobiliari

Visul unei locuințe a devenit realitate pentru tot mai mulți dintre români, iar odată cu diversificarea ofertei de pe piața imobiliară, a crescut și exigența clientelei autohtone. Misiunea unui apartament nu mai este doar aceea de a asigura spațiul locativ, ci și de a conferi un sentiment de confort deplin, cât mai apropiat de cel al unei case, printr-o compartimentare care să ofere libertate de mișcare. Construcția unei locuințe implică o mulțime de eforturi logistice, iar de cele mai multe ori, este asociată și cu un calvar birocratic, așa că mulți dintre cei care doresc o casă aleg să se orienteze către una ridicată într-un complex rezidențial. Indiferent de opțiunea finală, potențialii clienți au o serie de așteptări pe care cei mai serioși dintre dezvoltatori încearcă să le anticipeze.  

Vezi AICI oferta noastră de ANSAMBLURI REZIDENȚIALE

  • Ce se dorește de la un apartament 
  • Când oferă confort un complex rezidențial
  • Ce rol pot îndeplini spațiile comune

ansambluri rezidentiale

Ce se dorește de la un apartament 

Este adevărat că zona în care își aleg viitorul apartament contează foarte mult pentru viitorii proprietari. Proximitatea cu punctele cheie ale infrastructurii de transport în comun și cu marile centre comerciale este un aspect deosebit de important, dar nicidecum suficient. Nevoia cea mai mare pe care o manifestă proprietarii este cea legată de o împărțire cât mai avantajoasă a metrilor pătrați în practică, raportat la cifrele din oferta comercială. Doar apartamentele cu încăperi spațioase, cu spații de trecere suficient de largi și cu terase generoase, dar mai ales cu un grad de luminozitate care să satisfacă inclusiv nevoile specifice biroului de acasă, sunt considerate o propunere cu adevărat avantajoasă. 

Spre deosebire de apartamentele disponibile în blocuri construite în urmă cu mulți ani, cele moderne dispun de gresie, faianță, parchet laminat, uși interioare și centrală termică, elemente care scutesc viitorul proprietar de o cheltuială consistentă. La presiunea unei clientele tot mai exigente, unii dintre dezvoltatori pot plusa cu echipamente suplimentare, cum ar fi încălzirea în pardoseală, interfonul, instalația de aer condiționat sau chiar frigiderul și mașina de spălat. 

Vezi categoria noastră de  ▶ APARTAMENTE

ce rol pot indeplini spatiile comune

Când oferă confort un complex rezidențial

Este de la sine înțeles că, indiferent dacă vorbim despre o casă sau despre un apartament, achiziția unei locuințe într-un complex rezidențial elimină multe temeri. Cumpărătorii se așteaptă la un confort termic special, datorat nu doar tâmplăriei PVC cu geam termopan de nouă generație, ci și cărămizii termice sau hidroizolației, respectiv izolației termice prevăzute din faza de proiect. Mai mult decât atât, ideea de confort se suprapune peste liniștea de a locui într-un spațiu sigur din toate punctele de vedere. 

Un sistem de supraveghere video și chiar asigurarea pazei sunt apreciate în mod deosebit, în special într-o perioadă în care traficul din ansamblurile rezidențiale este amplificat de circulația mașinilor care aparțin firmelor de curierat. Într-un ansamblu de case, proprietarii se bucură de supravegherea întregului perimetru, nu doar a curții lor. Tot proiectele imobiliare centrate în jurul caselor oferă avantaje precum zonele comerciale conexe, grădinița privată sau sala de fitness, ceea ce poate anula dezavantajul unei localizări nu tocmai aproape de centrul orașului. 

Vezi categoria noastră de CASE

Ce rol pot îndeplini spațiile comune

Cele mai apreciate proiecte imobiliare sunt cele care dovedesc o preocupare a dezvoltatorilor ce merge dincolo de aspectul locuințelor. Un colț de relaxare, cu spațiu verde și cu băncuțe, ce poate suplini cu succes o plimbare în parc, este apreciat nu doar de cei mici, ci și de cei care lucrează de acasă. Apartenența la comunitate este rară în cazul unora dintre ansamblurile rezidențiale construite la periferia marilor orașe, dar existența unui colț verde poate contracara acest dezavantaj. 

Locul de joacă prevăzut de dezvoltator și construit în acord cu normele de siguranță din domeniu scutește viitorii părinți de eforturi considerabile și poate fi un punct important de pe lista argumentelor pro-achiziție. Compartimentarea clară între zona de parcare și căile de acces garantează libertatea de mișcare a celor mici și reduce considerabil riscul daunelor ușoare, pe care vehiculele le-ar putea avea în urma unei partide spontane de fotbal. 

Ideile de mai sus pot servi drept criterii în alegerea unei locuințe noi. Cu o stabilire clară a priorităților și cu un buget dimensionat în acord cu oferta imobiliară, fiecare potențial proprietar are un spirit mai critic asupra proiectelor pe care le vizionează. 

Ultima editare: 29 aprilie 2021
Back to top button