Peste 80% dintre bucuresteni prefera locuintele situate în cartierele rezidentiale noi. Apartamentele cu doua camere, cele mai cautate

16 iunie 2020

Publicat de storia

Peste 80% dintre bucuresteni prefera locuintele situate în cartierele rezidentiale noi. Apartamentele cu doua camere, cele mai cautate

Peste 80% dintre bucuresteni ar investi într-o locuinta situata într-un complex rezidential nou si doar 20% ar alege un apartament într-un bloc deja locuit, conform unui sondaj realizat recent de Storia.

În ceea ce priveste criteriile de achizitie, peste 50% dintre respondenti au pus pe primul loc zona. Suprafata si pretul sunt urmatoarele doua criterii pe care bucurestenii le iau în calcul înainte de achizitia unei locuinte.

În topul preferintelor bucurestenilor se afla, în acest moment, apartamentele cu doua camere: 40% dintre respondentii sondajului s-au declarat interesati de acest tip de locuinta, în timp ce 30% sunt în cautare de apartamente cu trei sau mai multe camere. Mai putin de o treime dintre respondenti s-au declarat interesati de case (20%), iar 10% dintre ei îsi doresc o garsoniera.

În ceea ce priveste modalitatea de finantare, mai mult de 50% dintre cei care îsi doresc sa cumpere o garsoniera o vor face din economii si mai putin de 20% prin credit ipotecar. Aceeasi tendinta se remarca si în cazul apartamentelor cu doua camere. Pentru apartamentele cu trei sau mai multe camere, aproximativ 80% dintre respondenti îsi doresc sa apeleze la un credit ipotecar si economii, restul recurgand la programul Prima Casa.

În medie, bucurestenii sunt dispusi sa investeasca aproximativ 35.000 de euro pentru achizitia unei garsoniere si 65.000 de euro pentru un apartament cu doua camere. Pentru o locuinta cu trei camere, acestia sunt dispusi sa plateasca în medie 90.000 de euro, în timp ce pentru un apartament cu patru camere sau mai multe, valoarea se ridica la 120.000 de euro. Pentru achizitionarea unei case, suma medie pe care bucurestenii vor sa o investeasca este mai mare, si anume 130.000 de euro.

Sondajul a fost realizat în cadrul Targului National Imobiliar de la începutul lunii octombrie pe un esantion de 370 de respondenti din Bucuresti, cu varstele cuprinse între 18 si 55 de ani. Dintre acestia, 61% au fost barbati si 39% femei.

Ultima editare: 16 iunie 2020

Dă share în social media