Story of a Home

O casă inspirată de Wes Anderson – în vizită la Sînziana Sooper & Alexandru Iacob și micul Nor

Storia.ro te invită în casele celebrităților tale preferate, cu interviuri exclusive, fotografii și tururi de casă. Astăzi călătorim în lumea magică a poveștilor și în culisele vieții Sînzianei Sooper.

Cine nu și-ar dori să trăiască în lumea lui Wes Anderson? Cu accente retro, culori pastelate, modele simetrice și o estetică distinctivă care te provoacă la joacă. Așa am rezuma în câteva cuvinte locuința de vis din noul episod Story of a Home.

Urmează-ne și află povestea mobilierului retro de mai bine de 8 decenii, admiră baia placată cu marmură cu tente de cuarț roz și bucură-te de veselia micuțului Nor, care crește frumos în dormitorul visător. Am inclus și câteva imagini din dressingul Sînzianei. Este tot roz și luminos.

Socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg

Amenajarea unei case poate fi oricum, mai puțin previzibilă. Proiectul a durat în jur de 6 luni, a fost presărat cu numeroase variabile necunoscute, dificultăți de proiectare, bugete depășite și demolări neanticipate. Dar rezultatul este grozav! 

Sincer, la apartamentul acesta nu mi-am dorit să fac absolut niciun compromis. În vechea locuință făcusem câteva compromisuri și am spus că de data asta vreau să stau în casa visurilor mele.”

Bufetul superb din imagine a călătorit tocmai din Cehia anilor 1946 și este recondiționat. Genul acesta de atenție la detalii ajută la obținerea unui aspect clasic și unic. 

1/10 – Bufet retro în locul unei băi demolate

Nor la casă nouă 

Sînziana și Alex au locuit și în chirie. Chiar când s-au cunocut, Alex locuia într-o garsonieră, iar Sînziana își amintește că obișnuia să întârzie la întâlniri pentru că venea de la capătul lumii sau, mai precis, din Ghencea. Experiența a convins-o să opteze pentru locuințe cât mai aproape de centrul Bucureștiului.  

Decizia ultimei mutări a răsărit odată cu Nor. Și-au dat seama că au nevoie de mai mult spațiu și o cameră pentru copil, așa că au început căutarea și amenajarea.  

Primul obiectiv pe listă: o bucătărie colorată.

2/10 – Frigiderul verde mentă

Fie că ești pasionat de gastronomie sau ești doar gurmand amator, designul acestei bucătării te invită să stai prin preajmă. Este și locul preferat al lui Alex, unde gătește tot felul de bunătăți. 

„Iubesc cel mai mult să-i fac mâncare lui Nor.”

3/10 – Bucătăria și laitmotivul arcadelor ample

Cauți un apartament de închiriat? Iată o proprietate disponibilă pe Storia.ro, cu frigider roz cu tot.

4/10 – Apartament nou 2 camere | Loc de parcare | Arad

Avem Mexic și acasă

Inspirați de călătoriile lor prin America de Sud, Alex și Sînziana au decis să păstreze un suvenir și au amenajat dormitorul în stilul acesta. Domină cromatica pastelurilor, iar trucul amenajării unui dormitor mic este less is more.

Noi ne-am îndrăgostit iremediabil de prizele și întrerupătoarele corai, ce luminează toate colțurile casei. 

5/10 – Dormitorul cu accente mexicane

Dacă lumina și căldura spațiului sunt criterii importante pentru tine, uite o recomandare similară pe Storia.ro.

6/10 – Apartament 3 Camere | LOFT Green Apartments | Mogoșoaia

Stația de încărcare cu energie și cristale

Dacă bucătăria este locul preferat al lui Alex, Sînziana ar petrecere timpul ei de relaxare în baie.

Piesele de rezistență de aici sunt marmura roz care reflectă lumina ce intră din abundență prin iluminatorul din tavan, tapetul eclectic și armonia cromatică.

7/10 – Baia este locul preferat al Sînzianei

Revenind puțin la inspirația provenită de la regizorul Wes Anderson, acesta este cunoscut pentru dragostea lui pentru tapetul excentric. Astfel, regăsim tema pe tavanul din baia dormitorului și pe pereții din baia lui Nor, un truc inventiv prin care Sînziana speră să-l inspire pe Nor să se simtă ca într-o vacanță când face baie. 

Am auzit de la prietene care au copilași mai mari faptul că la un moment dat copiii nu vor să mai facă baie, este un challenge să-i bagi în baie. Eu am anticipat acest moment și am făcut o baie care să arate ca o piscină.”

Urmărește Story of a Home pentru un tur ghidat prin toate încăperile – Acasă la Sînziana Sooper. 

Sînziana într-o lume roz

În lumea Sînzianei, rozul dă tonul. Era firesc să fie și nuanța dominantă din locuință. Iată o metodă grozavă de a te oglindi în propria casă!

Alege o paletă de culori și o compoziție, dar nu te teme să deviezi pe alocuri. Asta ajută la sublinierea detaliilor importante, cum ar fi o piesă de decor pe care vrei să o scoți în evidență sau un colț de biniște. Cum este studioul de creație din imaginile de mai jos. 

8/10 – Dressing de poveste

Aici își filmează Sînziana tutorialele de machiaj și pozează outfit-urile colorate. 

9/10 Sînziana în habitatul ei creativ

Acasă într-un cuvânt: bucurie

Întrebați ce cred că spune stilul casei despre ei, Sînziana și Alex au răspuns la unison. Însă, ca să ajungă aici, au avut nevoie să cultive răbdarea. Cât despre ce le recomandă celor care sunt în căutarea unei case în care să trăiască cu bucurie, spun același lucru: 

„Să aibă răbdare foarte multă, pentru că dacă nu au, atunci vor face compromisuri și nu se vor simți 100% fericiți în casă.”

Vezi proprietăți similare de închiriat pe Storia.ro.

10/10 – Eclectic Apartament | 3 Camere | Floreasca

Vrei să vezi și casele altor vedete? Câte pisici are actorul Paul Ipate? Cum este acasă la Alexia Eram? Știai că Dana Rogoz locuiește într-o casă restaurată, chiar în inima Bucureștiului? De ce sunt purceluși de jucărie acasă la Zarug? Cum a echilibrat Andra Udrea producția pentru podcast în studioul de acasă? Cum arată colțul faimei în casa lui Mihai Petre și a Elwirei și cum este armonizată viziunea unui arhitect cu pasiunea pentru design și creativitatea prezentatoarei Diana Bart? Răspunsuri și inspirație în ▸ Story of Home | sezonul 3.  

Pentru sfaturi de design interior, psihologie, rețete delicioase de împărțit cu familia și prietenii, muzică pentru ambianță liniștită, sfaturi de îngrijire a plantelor, tehnici de organizare și, nu în ultimul rând, poezie pentru suflet, răsfoiește ▸ Cărticica de biniște – ghidul fericirii acasă.

Lasă aplicația Storia.ro să te conducă acasă. 

App Store

Google Play

Nu suntem încă prieteni? Ce mai așteptăm? Follow ▸ Facebook ​ ▸ InstagramTik Tok LinkedIn

Ultima editare: 30 mai 2022
Back to top button