Utilități

Sfaturi pentru un stil de viață sustenabil acasă

Acasă este întotdeauna cel mai bun loc pentru a începe să ai un stil de viață mai sustenabil și mai prietenos cu mediul înconjurător. Chiar și schimbările mici ale obiceiurilor zilnice, cum ar fi consumarea alimentelor locale și de sezon, păstrarea hainelor pentru o perioadă mai lungă de timp sau dușurile mai scurte pot face diferența. O altă modalitate excelentă de a reduce consumul de energie este să investești în aparate electrocasnice eficiente energetic.

Ținând cont de bunăstarea planetei, LG Electronics îi ajută pe consumatori să facă alegeri mai inteligente pentru bunăstarea lor și pentru casă și, în același timp, mai prietenoase cu natura, de ani de zile. Cu o lungă istorie de inovație în domeniul electrocasnicelor, compania a dezvoltat produse tot mai eficiente din punct de vedere energetic, în linie cu stilul de viață al clienților săi.

Produsele vin cu un set de sfaturi din partea LG pentru a profita la maximum de caracteristicile lor ecologice și pentru ca aceștia să se poată bucura de facturi mai mici la energie:

Frigider LG

1. Asigură-te că ai închis ușa frigiderului. În acest sens ne vine în ajutor platforma LG ThinQ™ AI, care trimite notificări către smartphone-urile noastre dacă ușa frigiderului este lăsată întredeschisă, evitând astfel consumul inutil de energie pentru răcirea frigiderului.

2. Asigură-te că există suficient spațiu între alimentele depozitate în frigider, ceea ce permite aerului rece să circule uniform și reducerea consumului total de energie.

3. Când depozitezi mai puține alimente decât de obicei, ia în considerare reglarea temperaturii cu câteva grade mai sus pentru a reduce consumul de energie. Aplicația Smart Thinq permite controlul temperaturii atât în frigider, cât și congelator și poți activa sau dezactiva de la distanță funcția Express Freeze. 

4. Când pleci de acasă pentru o perioadă mai lungă, nu uita să activezi modul Eco pentru a economisi energie. În cazul în care ai uitat, aplicația LG Thing oferă posibilitatea de a activa modul vacanță direct de pe smartphone.

Mașina de spălat LG

5. Cea mai eficientă setare de consum de energie este, în general, cea care funcționează la temperaturi mai scăzute și la o durată mai lungă.

6. Încărcă produsul LG pe baza recomandărilor producătorului, pentru programul dorit. Și, dacă mai aveai nevoie de un motiv să alegi mașina de spălat LG, află că și aceasta beneficiază de aplicația LG ThinQ, prin intermediul căreia controlezi de la distanță statutul ciclului de spălare, programezi, iar, dacă nu găsești programul de spălare potrivit pe afișajul mașinii, poți descărca unul adaptat hainelor pe care vrei sa le speli. Așa că ai soluțiile cele mai smart pentru îngrijirea hainelor tale.

7. Nu adăuga prea mult detergent. O cantitate mare de detergent poate îngreuna ciclul de spălare, scade performanța la spălare și avea impact asupra aspectului hainelor tale. Un produs cu dozare automată va distribui cantitatea corectă de detergent și îți va permite să economisești bani anual.

Uscător de rufe LG

8. Utilizează viteze de centrifugare mai mari la spălare pentru a nu rămâne prea multă umezeală pe haine, ceea ce reduce consumul de energie atunci când usuci hainele.

9. Când utilizezi uscătorul, ia în considerare utilizarea ciclurilor ecologice sau cu energie redusă pentru a reduce consumul de energie. Tehnologia EcoHybrid™ de la LG permite alegerea între uscare normală și uscare ecologică, setarea eco împiedică un consum mare de apă, ceea ce reduce costurile.

Fiind atenți la obiceiurile noastre zilnice și alegând aparate cu un consum scăzut de energie, fiecare dintre noi ajutăm la conservarea resurselor Pământului și contribuim la realizarea unui viitor mai bun pentru toți.

Raluca Alexandra Cozmenco

De mai bine de un an scrie articole pentru unul dintre cele mai mari bloguri de design interior din România. Crede cu tărie că designul și atmosfera locurilor în care trăim și muncim ne influențează starea de spirit și o fascinează felul în care un spațiu își schimbă aerul numai prin repoziționarea unora dintre obiectele de decor deja existente.
Back to top button