Utilități

Pompele de căldură Ariston Nimbus S Net – soluția viitorului pentru casa ta

Cel mai important aspect urmărit într-o casă este confortul termic, indiferent de anotimp, iar cea mai nouă și eficientă soluție este acum disponibilă și clienților din România. Vorbim despre pompele de căldură – aparate moderne care asigură încălzirea și răcirea locuinței, dar și producția de apă caldă menajeră printr-un consum eficient și prietenos cu mediul.

Ce sunt și cum funcționează pompele de căldură?

Pompele de căldură sunt aparate care preiau energia dintr-un mediu și o transportă în altul. O fac însă în mod eficient, cu un consum redus de energie și cu protejarea mediului înconjurător.

Ca principiu de funcționare, o pompă de căldură poate fi comparată cu modul de funcționare al unui frigider. Transferul de energie se realizează prin vaporizarea unui agent frigorific, care astfel a preluat căldura din mediul extern, urmată de comprimarea gazului rezultat în urma vaporizării agentului frigorific și cedarea căldurii acestuia către mediul intern, respectiv către instalația de încălzire.

Ariston Thermo, lider al pieței de soluții pentru confortul termic, a introdus în România pompele de căldură aer – apă din gama Nimbus S Net, care pot fi achiziționate într-unul dintre cele trei modele: Plus, Compact și Flex. Așadar, este vorba despre o tehnologie care utilizează energia din aer pentru încălzire, răcire și apă caldă menajeră.

Care sunt avantajele utilizării pompelor de căldură?

Iată beneficiile principale.

Beneficii multiple cu un consum redus

Sunt ușor de instalat și aduc numeroase beneficii în termeni de eficiență și consum. În plus, acestea sunt perfect adaptate condițiilor de climă din România, reușind ca, indiferent de sezon, să folosească cu succes energia din aer pentru încălzire, răcire și apă caldă menajeră.

Economie și eficiență energetică

Un beneficiu important este faptul că pompele de căldură permit amortizarea investiției făcute pentru achiziționare într-un ritm destul de rapid, pe termen mediu și lung proprietarii realizând chiar economii semnificative, datorită consumului de energie redus al pompelor.

Pompele funcționează pe bază de energie electrică, având un consum redus, în condițiile în care 1 kw electric consumat produce aproximativ 5 kw termici.

Confort și adaptabilitate

Pompele de căldură Ariston Nimbus S Net sunt aparate de tip split, formate din două unități separate, una montată la exterior și cealaltă la interior. Ele au cel mai scăzut nivel de zgomot din categorie, aducând astfel un plus de confort. De asemenea, ele sunt dotate cu sisteme inteligente care le optimizează performanțele, pentru un impact minim asupra mediului. Cel mai important însă este faptul că pompele Ariston Nimbus sunt adaptate perfect condițiilor climaterice din România, funcționând optim și la temperaturi scăzute.

Soluții inteligente și conectivitate

Prin gama de pompe de căldură Nimbus S Net, Ariston Thermo aduce la îndemâna consumatorilor funcția de conectivitate și control prin aplicația ARISTON NET.

De asemenea, automatizarea prezentă la pompele Ariston Nimbus S NET este dezvoltată și produsă in-house, în fabrica dedicată elementelor electronice din grupul Ariston, lucru care permite o mare flexibilitate în instalare, optimizare continuă a softului dar și integrare facilă cu sisteme solare, fotovoltaice și generatoare auxiliare de căldură.

În concluzie, pompele de căldură au foarte multe avantaje și sunt o poartă către un viitor în care confortul nu va mai fi un lux, ci o stare pe care consumatorii și-o vor putea asigura mai ușor, mai eficient, mai ieftin și cu mai puțină poluare pentru starea generală de bine, atât în casă, cât și în mediul înconjurător.

Aflati mai multe pe ariston.com/ro-ro.

Ultima editare: 18 noiembrie 2021

Cristina Pop

Pasionată de cifre și scris în aceeași măsură, Cristina a reușit să își construiască o viață care o face fericită. Îi place să petreacă timp de calitate alături de oameni care o inspiră. E de părere că nu doar cei care ne înconjoară ne fac viața mai bună, ci și spațiile amenajate creativ, așa că pasiunea pentru design interior a venit firesc și o explorează și prin scris.
Back to top button