Organizare

Revelionul acasă – cum organizezi cea mai cool petrecere 

Revelion petrecut acasă nu înseamnă să îmbraci pijamalele imediat după celebrul „La mulți ani”, ci poate fi mai antrenant de atât. Dacă te gândești să sărbătorești trecerea dintre ani în confortul locuinței tale, noi ți-am pregătit câteva idei pe care le poți pune în practică. 

Ce aduce în plus Revelionul petrecut acasă 

Dacă ai propria ta locuință sau te gândești serios să achiziționezi una, știi deja că a avea casa ta înseamnă mai mult confort, mai multă stabilitate, relaxare și libertate. Poți decora apartamentul așa cum dorești tu. De sărbători, poți reamenaja spațiul după bunul plac, fără să ceri aprobarea proprietarului pentru asta.

Vezi AICI toate anunțurile pentru APARTAMENTE NOI

Există o serie de avantaje atunci când petreci Revelionul acasă. În primul rând, îl poți organiza exact așa cum vrei tu, cu invitații aleși doar de tine și fără să cheltui sume uriașe. Asculți și dansezi pe playlistul ales de tine și participanți, te poți uita la emisiunile favorite și poți prepara gustările după bunul plac. Așadar, există puncte forte de care merită să te bucuri. Iată, în continuare, și câteva idei practice prin care poți face asta: 

Petrecere tematică de Revelion 

petrecere tematica de revelion

Dacă vrei să dai o notă creativă petrecerii, poți stabili o temă care să definească anul pe care urmează să îl încheiați, apoi fiecare invitat să se costume specific temei alese. De asemenea, poți pregăti chiar tu accesorii pentru petrecere: pălării amuzante, măști din hârtie, ochelari supradimensionați, umbrele colorate, costume de epocă, vâsc, confetti, sorcove, baloane umplute cu heliu. Așază accesoriile într-o cutie, astfel încât toți invitații să le poată folosi. 

Ramă pentru fotografii amuzante

Dacă ești o fire îndemânatică sau căreia îi plac proiectele DIY, poți crea dintr-un carton mai mare o ramă ca element de decor pentru fotografiile pe care le veți face în noaptea de Revelion. Dimensiunea poate fi de 94 x 125 cm sau mai mare, iar rama o poți stiliza în numeroase moduri folosind diverse accesorii: culori, carioci, hârtie colorată, stickere, mărgele, steluțe, sclipici. Totul ține de creativitatea și imaginația ta. 

Candy bar tematic

candy bar tematic de revelion

Un colț special amenajat pentru momentele dulci este potrivit pentru a înveseli invitații petrecerii tale, așa că un Candy Bar tematic va cuceri atenția tuturor, mai ales dacă prăjiturile alese sunt decorate în spiritul sărbătorilor de iarnă, cu figurine în formă de braduti de Craciun, spiriduși, reni, fulgi de zăpadă. 

Borcănele pentru rezoluțiile anului următor

Alături de Candy Bar, poți organiza un spațiu dedicat rezoluțiilor noului an. Pregătește mai multe bilețele colorate, pixuri și borcănele sau pahare din plastic. Pe tot parcursul petrecerii, invitații pot trece pe bilețele atât obiectivele pentru noul an, cât și realizările din anul care se încheie (un borcănel dedică-l lucrurilor pentru care ești recunoscător și un altul, celor pe care vrei să le obții în noul an). Puteți pune biletele la comun sau fiecare invitat să le pună în două pahare separate. 

Cutii pentru numărătoarea inversă 

O altă idee antrenantă este să pregătești patru cutii, pe care să le așezi într-un colț al camerei de petrecere. În acestea, poți pune diferite obiecte: aparate foto de unică folosință, etichete cu provocări pe care le puteți face pe loc (o întrebare la care să răspundeți pe rând, exerciții fizice, stiluri de dans, melodii pe care să dansați împreună, video-uri scurte), bomboane Jelly Belly Bean, prăjituri cu răvașe. Pe fiecare cutie trece ora la care vrei să fie deschisă și, eventual, numele persoanei care vrei să deschidă acea cutie, apoi pune-ți în practică provocările. 

Transformă sufrageria într-o mini sală de cinema

Această idee va fi cu siguranță o victorie ușoară, mai  ales dacă ai copii mici. Poți amenaja o cameră special pentru a viziona filme. Așază pe podea mai multe saltele, pături, perne confortabile. Ideea este să poți rula filmele preferate cu ajutorul unui proiector pe un perete alb sau pe un panou special. Pregătește popcornul și gustările preferate și fiți gata să petreceți Revelionul într-un mod relaxant și confortabil. 

Există numeroase idei pe care le poți pune în practică pentru a transforma petrecerea în una memorabilă. Îmbină aceste sugestii cu imaginația, creativitatea și inspirația ta și cu siguranță vei petrece cu bucurie trecerea în noul an. 

Ultima editare: 09 decembrie 2020

Raluca Alexandra Cozmenco

De mai bine de un an scrie articole pentru unul dintre cele mai mari bloguri de design interior din România. Crede cu tărie că designul și atmosfera locurilor în care trăim și muncim ne influențează starea de spirit și o fascinează felul în care un spațiu își schimbă aerul numai prin repoziționarea unora dintre obiectele de decor deja existente.
Back to top button