Ghid Amenajare

    Design Interior
    April 20, 2023

    Idei decorare pereți: living, dormitor, bucătărie

    Pereții interiori ai unei locuințe sunt adevărate pânze pe care se pot așterne povești. Dacă urmează să îți renovezi casa…
    Proiecte
    April 20, 2023

    Învinge căldura verii cu aparatul de aer condiționat potrivit casei tale

    A trăi într-un mediu confortabil, poate însemna totul. Când vremea se încălzește, iar temperaturile ating extreme, gândurile noastre ar trebui…
    Design Interior
    April 10, 2023

    Designul biofilic: ce este și cum îl poți integra în locuința ta

    Accelerarea degradării mediului natural și epuizarea resurselor naturale au dat naștere la câteva soluții sustenabile de construcție, dar și de…
    Ghid amenajare
    April 6, 2023

    Culoarea potrivită pentru o fațadă de casă modernă

    Casa ta este în construcție sau în proces de renovare? Este momentul perfect să alegi o paletă de culori pentru…
    Design Interior
    January 25, 2023

    Amenajarea unei băi fără faianță – idei inedite

    Amenajarea unei băi fără faianță reprezintă una dintre cele mai puternice tendințe în designul interior de câteva sezoane. Clasica faianță,…
    Design Interior
    January 17, 2023

    Idei pentru amenajarea unui apartament cu 3 camere

    Tocmai ți s-a îndeplinit visul de a cumpăra un apartament cu 3 camere, iar bucuria este nemărginită. După ce trec…

    Ghid Chirie

      July 12, 2022

      La ce trebuie sa fii atent atunci cand iti inchiriezi o locuinta

      June 7, 2022

      Contract de închiriere – model prezentat, înregistrare la ANAF, la ce să fii atent dacă ești chiriaș sau proprietar

      June 14, 2021

      Închirierea cu opțiune de cumpărare: ce este și care sunt avantajele

      February 24, 2021

      Evacuarea chiriașului – ce spune legea

      February 3, 2021

      Garanția la contractul de închiriere. Ce trebuie să știi despre aceasta 

      October 5, 2020

      Venituri din chirii și ce taxe trebuie să plătești

      August 6, 2020

      Factori care influențează prețul unei chirii

      June 16, 2020

      Cum să creezi anunțul imobiliar perfect

      June 16, 2020

      Cum să găsești rapid o garsonieră de închiriat, pe timp de coronavirus 

      June 16, 2020

      Cum să negociezi o chirie mai mică

      Ghid Creditare

        Educație financiară
        June 29, 2022

        Amânarea ratelor la bănci: cine o poate solicita și în ce condiții

        Pe lângă incertitudinea pe care situația de criză din prezent o generează, unele persoane sunt preocupate și de stabilitatea pe…
        Credite ipotecare
        May 26, 2022

        Locuințele s-au scumpit cu circa 10% în primul trimestru, ponderea caselor crescând puternic

        KIWI Finance revine cu o nouă analiză trimestrială a prețurilor locuințelor în raport cu salariile medii nete, iar Storia.ro anunță…
        Credite ipotecare
        November 25, 2021

        Împrumutul pentru teren: ce trebuie să știi înainte să construiești o casă

        Idealizezi să ai casa ta și colțul tău de liniște, cât mai ferit de zgomotul urban? Statul acasă ne-a arătat…
        Credite ipotecare
        July 21, 2021

        Ce să analizezi la un credit ipotecar, dincolo de dobândă

        Deoarece creditul ipotecar se întinde pe o perioadă lungă, de 20-30 de ani, dobânda e doar unul, dar nu singurul…
        Credite ipotecare
        February 1, 2021

        Ce este un broker de credite și cum te poate ajuta

        Un broker de credite este la curent cu toate produsele bancare/nebancare din portofoliul companiei de intermedieri credite și te poate…
        Credite ipotecare
        January 19, 2021

        Ce este scorul de credit (FICO)

        FICO este un acronim ce provine de la Fair Isaac COrporation, fiind unul dintre instrumentele standardizate folosite de instituțiile financiare…
        Credite ipotecare
        December 15, 2020

        Ce este fondul de garantare și cum funcționează

        Orice depozit bancar pe care îl faci este protejat prin Fondul de Garantare, instituție care îți garantează siguranță în cazul…
        Credite ipotecare
        November 11, 2020

        Ce este IRCC și cum se calculează

        Indicele de Referință pentru Creditele Consumatorilor (IRCC) a fost stabilit de Guvernul României ca o soluție pentru ROBOR, care crește…

        Ghid Cumpărare

          Ansambluri rezidențiale
          June 13, 2022

          Patru apartamente de vânzare în Cluj sub 100.000 de euro de care te vei îndrăgosti!

          Clujul a fost dintotdeauna un oraș care a atras deopotrivă studenți, persoane în căutarea unui loc de muncă bine plătit sau antreprenori cu viziune. Cu un magnetism aparte și pentru cei care sunt în căutarea unui oraș cu o viață de noapte activă, orașul de pe Someș a fost caracterizat ca fiind „cel mai primitor oraș din Europa” de către cei mai mulți dintre oamenii de presă care l-au vizitat vreodată. Aparent, în Cluj totul se întâmplă la un alt nivel, energia locuitorilor este una care îndeamnă pe oricine să zâmbească și nimic nu te poate deranja din toate cele câte poți întâlni pe străzile urbei ardelene. Dacă vrei să guști din viața unui oraș în care uiți deseori că e în România, poate ai vrea să afli că piața imobiliară de aici este una foarte dezvoltată și ai o mulțime de anunțuri imobiliare din care poți alege. Ne-am gândit să îți facem munca mai ușoară și să îți aducem mai aproape oferte atractive pentru apartamente de vânzare cu trei camere sub 100.000 euro din Cluj. Iată unde te poți muta de mâine! Apartament la doi pași de Iulius Mall – 96.000 euro Dacă fugi de periferie și cauți o locuință gata să te…
          Ansambluri rezidențiale
          October 28, 2021

          Bloc monolit vs bloc prefabricat – cum faci diferența, pentru un plus de siguranță în caz de cutremur

          Când vine vorba despre alegerea apartamentului sau a casei ideale, sunt o mulțime de factori pe care îi iei în calcul, pentru a lua decizia cea mai potrivită nevoilor tale. Iar cel mai important este chiar siguranța. Dincolo de zona în care se află viitoarea locuință, calitatea finisajelor interioare, vecini, existența facilităților în apropiere, accesul la mijloacele de transport în comun ori posibilitatea de parcare, mai există un aspect foarte important: cât de rezistentă este construcția respectivă în fața unor evenimente neprevăzute, așa cum este un cutremur.  Din această perspectivă, una dintre întrebările frecvente pe care și le pun potențialii clienți când vor să cumpere o locuință, este dacă un bloc monolit este sau nu o opțiune mai bună, comparativ cu un imobil prefabricat. Ți-am pregătit în cele ce urmează un ghid despre diferențele dintre cele două tipuri de clădiri, care sunt avantajele și dezavantajele pe care le oferă fiecare și după ce criterii ar trebui să te ghidezi atunci când alegi un apartament într-un bloc monolit sau dintr-un bloc prefabricat.   Diferențele dintre un bloc monolit și un bloc prefabricat Atunci când îți construiești o casa pe cont propriu, poți să-ți alegi singur specialiștii care te vor ajuta să ai…
          Utile
          September 9, 2021

          Diferența dintre suprafața construită și cea utilă: ce este bine să știi când cumperi sau amenajezi o locuință

          Un element esențial în evaluarea unei construcții este suprafața care poate fi folosită, iar termenii des întâlniți sunt cei de suprafață construită și utilă, la care frecvent, se adaugă și cel de suprafață locuibilă. Fiecare termen definește arii individuale ale unui imobil, indiferent dacă este o casă individuală sau un apartament. Unele valori sunt importante din punct de vedere tehnic, iar altele exprimă exact numărul de metri pătrați ce pot fi folosiți pentru locuire. ●       Cât de mică poate fi o suprafață utilă mare. Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra o locuință ●       Prevederi legale ●       De ce este importantă suprafața construită ●       Ce este valoarea impozabilă a clădirii ●       Planul urbanistic Cât de mică poate fi o suprafață utilă mare. Suprafața utilă și ce trebuie să știi înainte de a cumpăra o locuință Câteva detalii trebuie luate în calcul de cei care intenționează să-și cumpere o locuință. În primul rând, trebuie evaluată corect suprafața utilă a acesteia, pe de o parte pentru a înțelege cu adevărat care este valoarea reală a metrului pătrat și pe de alta pentru a face comparații corecte între prețurile acestora. Valoarea metrului pătrat trebuie mereu raportată la calitatea finisajelor (mai ales în…
          Utile
          September 14, 2020

          Locuințele la parter – avantaje și dezavantaje

          Dacă te-ai hotărât să te muți într-o locuință nouă și te bate gândul să-ți cumperi una chiar la parterul unui bloc, este bine să știi care sunt avantajele și dezavantajele unui astfel de apartament și ce să ai în vedere înainte de a-l achiziționa.  Cum sunt destule aspecte importante pe care e indicat să nu le ignori, pentru ca noul tău cămin să răspundă cât mai bine nevoilor și preferințelor tale, îți venim în ajutor cu un scurt ghid care să te ajute să iei decizii potrivite, fie că apelezi la o agenție imobiliară pentru a-ți achiziționa locuința, fie că folosești un site specializat în domeniul imobiliar.  AICI gasesti toate AGENTIILE IMOBILIARE din zona ta  Avantajele locuințelor la parter  Locuințele la parter, indiferent că este vorba despre un apartament într-un bloc vechi sau într-unul dintre cartierele rezidențiale construite recent, îți oferă din start unele avantaje față de cele aflate la etaj. Iată care sunt cele mai importante dintre ele:  prețul – de obicei, un astfel de apartament are un preț mai mic decât cele aflate la etajele intermediare; în funcție de zona în care se află, de vechimea imobilului per ansamblu, de modul în care este amenajată și de facilitățile…
          Utile
          July 29, 2020

          Cum te pregătești pentru vizionarea unui apartament – întrebări pe care să le pui și la ce să fii atent

          Când vine vorba despre achiziționarea unui apartament care să devină noua ta casă și în care să te simți bine și în siguranță împreună cu cei dragi, vizionarea este o etapă esențială. Indiferent că apelezi la serviciile unei agenții imobiliare sau că acționezi pe cont propriu, urmărind anunțurile publicate pe site-urile specializate, este important să știi ce întrebări să pui înainte de a vedea viitoarea ta locuință pe viu și să fii atent la detalii în momentul în care ajungi să faci turul casei respective. AICI gasesti AGENTII IMOBILIARE din zona ta  Cum nu este o misiune tocmai ușoară, îți venim în ajutor, în cele ce urmează, cu un scurt ghid practic, pentru ca tu să iei decizii în cunoștință de cauză și să faci alegeri inspirate pentru viitorul tău și al familiei tale.  Ce întrebări să pui înainte de a viziona un apartament Ca în cazul vanzarii unui apartament, când succesul unei tranzacții depinde foarte mult de profilul clientului și de modul în care răspunzi așteptărilor lui, și atunci când vrei să achiziționezi unul este important să te concentrezi pe nevoile tale de moment, dar și asupra planurilor de viitor. Aceasta, pentru că nu este vorba despre o investiție…
          Ansambluri rezidențiale
          June 22, 2020

          Ansamblu rezidențial: avantaje și dezavantaje

          Ultimii ani au marcat o dezvoltare fără precedent a pieței imobiliare din România, ceea ce i-a făcut pe mulți cumpărători să ia în considerare foarte serios achiziția unui imobil într-un ansamblu rezidențial nou construit. Numai în anul 2019, numărul locuințelor predate la cheie în București a fost de peste 14.000, un record al perioadei de după 1989. Municipiul Cluj-Napoca este și el un pol al efervescenței de pe piața imobiliară, cu peste 4.000 de unități predate în cursul anului trecut.   Constanța, Craiova sau Sibiul vin puternic din urmă, iar vocile experților din piață avansează prognoze ambițioase pentru finalul anului acestuia, de peste 60.000 de locuințe construite la nivel național. Cu sau fără sincopele cauzate de pandemie, ansamblurile rezidențiale continuă să fie o atracție pentru români. Înainte de a te decide asupra acestei soluții, este vital să te informezi temeinic asupra oportunităților implicate, dar și asupra părților mai puțin favorabile. Vezi AICI oferta noastră de ANSAMBLURI REZIDENȚIALE Care sunt avantajele unui ansamblu rezidențial Primul lucru la care te gândești, atunci când vine vorba despre un ansamblu rezidențial, fie el de apartamente sau de case, este senzația generală aparte, tipică unei construcții noi. Atractive din punctul de vedere al designului, imobilele…
          Utile
          June 16, 2020

          5 lucruri de care sa tii cont atunci cand vrei sa iti cumperi un apartament sau o casa

          Daca te-ai gandit sa te muti in casa noua, fie apartament sau la curte, sunt cateva aspecte de care trebuie sa tii cont. O investitie in domeniul imobiliar este foarte importanta, insa si dificila, de aceea este foarte important sa fii bine informat inainte de a face acest pas, indiferent daca este vorba de o cladire sau de un teren unde vei construi noua ta casa. Cand vine vorba de un teren, intravilan sau extravilan, sunt trei mari aspecte de care trebuie tinut cont: 1. Contractul de vanzare-cumparare trebuie sa fie unul autentic, de la notar, conform prevederilor legale. Daca aceasta forma autentica a actului de vanzare-cumparare a terenurilor de orice nu este respectata, este sanctionata cu nulitatea absoluta a vanzarii. Prevederile legale arata ca aceste contracte de vanzare-cumparare ce au ca obiect terenuri si/sau constructii cu destinatie de locuinte sau unitati individuale, se incheie in forma autentica, la un notar public. Iar notarul public are competenta generala pentru autentificarea contractelor de vanzare-cumparare a imobilelor din Romania, daca acel act se incheie in raza teritoriala a biroului notarului public respectiv. (Deci, autentificarea unui contract de vanzare-cumparare a unui imobil-teren si/sau constructie dintr-o localitate de catre un notar public care are…
          Utile
          June 16, 2020

          La ce sa fii atent atunci cand iti cumperi o locuinta noua. 3 criterii esentiale de care sa tii cont

          Atunci cand vrei sa cumperi o locuinta noua sunt cateva detalii importante pe care sa le iei in considerare. Sectorul imobiliar a avut, in ultimii ani, o evolutie foarte sinuoasa. Dupa ce a fost unul dintre cele mai dinamice din economie (in urma cu mai mult de zece ani, cand preturile au urcat foarte mult – garsonierele ajunsesera si la 80.000 euro, mai tineti minte?) a venit o perioada in care tranzactiile au scazut si au crescut insolventele. Acum, sectorul imobiliar isi revine, se reiau cautarile de locuinta, cele nou construite fiind la mare cautare printre potentialii cumparatori. Iar pentru o astfel de achizitie, facuta pe termen lung, cumparatorul trebuie sa tina cont de mai multe aspecte importante. Amplasarea ansamblului, respectarea standardelor de siguranta, elementele de confort si, nu in ultimul rand, informatiile despre dezvoltator, sunt cateva dintre cele mai importante criterii ce trebuie luate in calcul de cei care intentioneaza sa cumpere o locuinta intr-un ansamblu rezidential nou. Amplasament  Amplasarea noului apartament este cel mai important criteriu. De ce? Pentru ca timpul inseamna bani in ziua de astazi, iar o aglomeratie sau lipsa de mijloace de transport in comun rapide (aici vorbim despre metrou sau tramvaiele cu linie „dedicata”,…

          Ghid Vânzare

            Ghid vânzare
            April 12, 2023

            Cum să devii agent imobiliar de lux

            O nișă de succes în domeniul construcțiilor este industria imobiliară. Aceasta acoperă mai multe aspecte ale proprietății, cum ar fi…
            Profesioniști
            April 11, 2023

            Legea agentului imobiliar – Reglementarea Profesiei de Agent Imobiliar

            Propunerea legislativă privind organizarea activităţii de intermediere imobiliară, înregistrată în Senat pentru dezbatere la începutul acestui an, vizează reglementarea activității…
            Webinar
            March 20, 2023

            Impactul viitoarei Legi a Agentului Imobiliar asupra pieței rezidențiale

            Răzvan Cuc, Președintele RE/MAX România, despre felul în care Legea Agentului Imobiliar va genera schimbări pe piața imobiliară.
            Profesioniști
            March 10, 2023

            Răspunsuri la întrebările agenților despre legea agentului imobiliar

            Noua propunere legislativă pentru reglementarea activității de intermediere imobiliară a fost tema celei mai recente ediții a webinarului Real Estate. Real Talk,…
            Webinar
            February 27, 2023

            Viitoarea Lege a Agentului Imobiliar, dezbătută în cadrul webinarului Real Estate. Real Talk

            Reglementarea activității de intermediere imobiliară a fost tema celei mai recente ediții a webinarului Real Estate. Real Talk, realizat de…
            Profesioniști
            February 13, 2023

            Interviu de angajare pentru postul de agent imobiliar – cum te pregătești?

            Interviul de angajare este una dintre cele mai importante etape în procesul de selecție. Acesta este un schimb de informații…
            Profesioniști
            January 30, 2023

            Brandul personal ca agent imobiliar – cum te poate ajuta marketingul imobiliar și de ce să investești în propria imagine

            În imobiliare, construirea unui brand personal este esențială. Felul în care cei din jur ne percep sau credibilitatea de care…
            Profesioniști
            December 16, 2022

            Noi instrumente destinate agenților imobiliari și dezvoltatorilor pentru succesul în real estate

            Funcționalități pentru anunțuri care generează de 3 ori mai multe contactări și o rată de click cu 8% mai mare…

            Unde Locuim

              Orașe
              April 18, 2023

              Care sunt cele mai sigure cartiere din Brașov

              Considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din România, Brașovul a fost atestat documentar în anul 1235, sub numele latin…
              Orașe
              July 29, 2022

              STUDIU STORIA: Oradea, Brasov și Timisoara, orasele cu cele mai bune facilitati medicale din Romania

              Cu 16 spitale de stat si private, alaturi de alte peste 90 de cabinete private si zeci de farmacii, Oradea,…
              Orașe
              June 13, 2022

              Totul despre chiriile în București: cât costă chiria și cum alegi locuința potrivită

              Ești în căutarea locuinței perfecte cu chirie în București? Indiferent dacă ești nou venit în capitală sau bucureștean, în căutare…
              Cartiere
              June 8, 2022

              STUDIU STORIA: Top cartiere din Romania din punct de vedere al costului vietii

              Cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca a fost desemnat ca fiind cartierul cu cel mai avantajos cost al vietii din Romania, potrivit…
              Orașe
              June 7, 2022

              10 motive pentru care sa vizitezi Oradea

              Localnicii au votat Oradea drept cel mai sigur oras din Romania, iar constructiile impresionante precum Palatul Baroc, Cetatea, Biserica cu luna…
              Cartiere
              June 6, 2022

              Care sunt cele mai sigure cartiere din București

              Capitala atrage an de ani mii de studenți sau angajați care vin să își îmbunătățească veniturile sau să studieze la…
              Cartiere
              June 6, 2022

              Care sunt cele mai cautate cartiere din Iasi. Interviu cu Ciprian Iovu, manager Inter Imobiliare

              Desi nu a avut parte de investitii externe, Iasiul a reusit sa se mentina in topul celor mai dezvoltate orase…
              Orașe
              May 27, 2022

              STUDIU STORIA: Orase si cartiere din Romania. Oradea, cel mai sigur oras din tara

              In perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017, Storia a desfasurat un studiu complex privind siguranta oraselor si cartierelor din Romania, bazat…
              Back to top button