NewsroomȘtiri

OLX Group donează 750.000 lei pentru Ajungem MARI, asociația care ajută copiii și tinerii din mediile defavorizate

OLX Group devine principalul susținător al proiectului de voluntariat  „Împreună, construim un viitor mai bun copiilor abandonați”, desfășurat timp de un an, din aprilie 2024 până în martie 2025, de către Ajungem MARI, cel mai mare program educațional național în sprijinul copiilor din sistemul de protecție. 

Finanțarea de 750.000 de lei oferită de OLX Group, din care fac parte brandurile OLX, Storia și Autovit.ro, va face posibilă  integrarea în comunitate a 380 de copii și tineri instituționalizați din România și din medii defavorizate din București și 24 de județe pentru o viață independentă. Cei 1.400 de voluntari prezenți, dar și noii voluntari recrutați în modulul din toamnă vor beneficia de traininguri și suport. 

În cadrul proiectului „Împreună, construim un viitor mai bun copiilor abandonați”, copiii și tinerii vor învăța cum să facă față provocărilor din afara sistemului de protecție, cum să-și gestioneze fondurile și să se gospodărească, dar și cum să facă primii pași spre jobul dorit. Cunoștințele și abilitățile dobândite îi vor motiva să își continue studiile pentru a putea accesa joburi mai bine plătite.

Cu sprijinul partenerului OLX Group (OLX, Storia și Autovit.ro), Ajungem MARI va organiza ședințe de consiliere, traininguri de formare și alte activități menite să motiveze voluntarii să rămână alături de copiii instituționalizați și să-i ajute în dezvoltarea lor socială și emoțională. Până în prezent, peste 10.000 de voluntari le-au oferit copiilor mai puțin norocoși din sistemul de protecție o șansă la Iubire, Familie, Viitor, Educație, Susținere, Încurajare, Acceptare, Curaj, Prietenie, Experiențe.

„La OLX, Storia și Autovit.ro ne străduim să construim un viitor mai bun, plin de oportunități și speranță,  motiv pentru care atunci când drumul nostru s-a unit cu cel al oamenilor din Ajungem MARI am înțeles că avem mai multe lucruri care ne unesc. În ultimii ani am făcut din OLX Locuri de Muncă nu doar un simplu loc de întâlnire între angajatori și angajați, ci și un promotor al dezvoltării profesionale și personale a candidaților, astfel că ne alăturăm cu bucurie misiunii de a sprijini copii și tineri instituționalizați sau  din medii defavorizate să se integreze în comunitate.” Andreea Oancea, Brand Manager OLX România, Portugalia, Bulgaria.

„În toți acești ani la Ajungem MARI, am observat cum lumea copiilor și tinerilor instituționalizați se schimbă puțin câte puțin cu fiecare întâlnire pe care o au cu voluntarii, pentru că ei îi încurajează și îi ascultă. Ne bucurăm enorm că OLX, Storia și Autovit.ro, noii noștri parteneri, au înțeles că rolul voluntarilor este esențial în dezvoltarea și educația copiilor. Prin activitățile susținute, ne propunem să motivăm voluntarii să rămână cât mai mult timp alături de cei 3.000 de copii și tineri cu care lucrăm. Ei au nevoie de noi.” – Vivianda Nicolae, Vicepreședinte Ajungem MARI.

Psihoterapia scoate traumele din umbră

1 din 3 copii instituționalizați ajunge în sistemul de protecție din cauza sărăciei, iar 1 din 4, ca urmare a neglijării. 

Prin implicarea OLX Group, 50 de copii și tineri vulnerabili vor beneficia, timp de 6 luni, de ședințe de psihoterapie săptămânale pentru a-și vindeca rănile emoționale provocate de separarea de familie și instituționalizare.

Copiii instituționalizați trebuie învățați cum să trăiască pe cont propriu

Pentru că nu au ocazia să-și dezvolte suficiente deprinderi de viață independentă, tinerii instituționalizați au șanse minime să-și asigure un trai decent pe cont propriu.

În cadrul proiectului, 130 de tineri vor participa la cursul de viață independentă susținut de voluntarii Ajungem Mari în cadrul a 4 ateliere. În plus, 200 de tineri vor participa la cel puțin o vizită de orientare profesională în diverse companii.

Despre Ajungem MARI

Ajungem MARI este cel mai mare program naţional care susţine pe termen lung copiii şi tinerii instituţionalizaţi şi din medii defavorizate să devină adulţi responsabili, independenţi şi fericiți. Peste 3.000 de copii sunt sprijiniţi educațional, moral și emoțional de o echipă de 1.400 de voluntari, în Bucureşti şi 24 de judeţe din ţară. Mai multe informații despre organizație și proiectele desfășurate puteți citi pe site-ul www.ajungemmari.ro.

Despre OLX Group

În România, OLX Group are o echipă de peste 100 de angajați care lucrează pentru OLX, Storia și Autovit.ro. OLX este cea mai mare platformă de anunțuri generaliste din piața locală, cu peste 4 milioane de anunțuri active și o medie de peste 12 milioane de vizitatori lunar. Storia e platforma de imobiliare lansată de OLX care își propune să aducă mai multă claritate pe piața imobiliară. Autovit.ro este cea mai mare platformă online din România destinată vânzării și cumpărării de mașini noi și second-hand, cu peste trei milioane de vizitatori lunar.

Back to top button