Oradea, Targu Mures si Timisoara, in topul oraselor cu cel mai bun acces la magazine si restaurante

16 iunie 2020

Publicat de storia

Oradea, Targu Mures si Timisoara, in topul oraselor cu cel mai bun acces la magazine si restaurante

Oradea, Targu Mures si Timisoara se afla pe primele trei pozitii in clasamentul oraselor cu cel mai bun acces la magazine si restaurante, potrivit unei analize realizate de platforma de imobiliare Storia.ro in colaborare cu agentia de cercetare D&D Research. Studiul analizeaza perceptia cetatenilor asupra accesului la magazine si restaurante din regiunile, orasele si cartierele in care acestia locuiesc.

  • Bucurestiul se afla pe a saptea pozitie in clasamentul oraselor cu cel mai bun acces la magazine si restaurante.
  • Bucuresti (inclusiv Ilfov), Banat si Oltenia sunt cele mai avantajoase trei regiuni din punct de vedere al accesului la magazine si restaurante.
  • Nufarul din Oradea, Cartierul Central din Pitesti si Piata Unirii din Bucuresti sunt cele mai avantajoase cartiere in ceea ce priveste accesul la magazine si restaurante.

Clasamentul celor mai avantajoase zece orase din punct de vedere al accesului la magazine si restaurante este completat de Targu Jiu, Drobeta Turu Severin, Brasov, Bucuresti, Ramnicu Valcea, Cluj-Napoca si Craiova, in ordinea notelor obtinute.

Ultimele pozitii sunt ocupate de Alexandria, Ilfov si Giurgiu, iar in clasamentul celor mai dezavantajoase zece orase din punct de vedere al accesului la restaurante si magazine se mai afla Braila, Botosani, Iasi, Vaslui, Zalau, Buzau, Satu Mare.

In ceea ce priveste regiunile cu cel mai bun acces la magazine si restaurante, pe prima pozitie se afla Bucuresti (inclusiv Ilfov), urmata de Banat si Oltenia. Celelalte pozitii sunt ocupate, in ordinea notelor, de Crisana, Transilvania, Maramures, Muntenia, Dobrogea si Moldova.

Capitala ocupa a saptea pozitie in clasamentul oraselor cu cel mai bun acces la magazine si restaurante, potrivit celor 42.000 de utilizatori care au evaluat capitala si cartierele in care locuiesc.

Evalueaza-ți și tu cartierul în care locuiești!

Cartierele cu cel mai bun acces la magazine si restaurante
Cele mai avantajoase cartiere din punct de vedere al accesului la magazine si restaurante sunt Nufarul din Oradea, Cartierul Central din Pitesti, Piata Unirii din Bucuresti, iar la polul opus se afla Centura din Targu Jiu, Confectii din Arad si Cartierul Semicentral din Giurgiu.

Cele mai avantajoase trei cartiere bucurestene din punct de vedere al accesului la magazine si restaurate sunt Piata Unirii, Vitan Mall si Nicolae Grigorescu, urmate de Titan, Balta Alba, Basarabia, Vitan, Dristor, Salajan si Aviatei. Pe de alta parte, cele mai dezavantajoase trei cartiere bucurestene sunt Ferentari, Antiaeriana si Baicului.

Pentru orasul Brasov, cartierele desemnate de locuitorii lor ca fiind cele mai avantajoase din punct de vedere al accesului la magazine si restaurante sunt Centrul Istoric, Astra, Centrul Civic, Garii si Tractorul.

In Cluj-Napoca, cele mai avantajoase cartiere sunt Centru, Manastur, Intre Lacuri, Marasti si Gheorgheni.

Oradenii au votat Nufarul, Rogerius, Centru Civic, Decebal si Iosia-Nord ca fiind cele mai avantajoase cartiere, iar locuitorii Sibiului au ales Central, Hipodrom 3, Cedonia, Orasul de Jos si Mihai Viteazul, ca fiind cartierele cu cel mai bun acces la magazine si restaurante.

Pentru locuitorii Iasiului, cartiere aflate printre primele cinci sunt Tudor Vladimirescu, Centru Civic, Podu Ros, Alexandru cel Bun si Gara.

In Timisoara, cele mai avantajoase cartiere din punct de vedere al accesului la magazine si restaurante sunt Steaua si Circumvalatiunii, urmate de Complex Studentesc, Sagului si Lipovei.

Despre proiectul „Orase si cartiere din Romania”

Perceptia  cetatenilor asupra oraselor si cartierelor cu cel mai bun acces la magazine si restaurante este cea de-a 7-a tema a studiului amplu realizat de Storia.ro si agentia de cercetare D&D Research – „Orase si cartiere din Romania”, ce se va desfasura pana la finalul anului 2017. Pana in prezent, 244.496 de romani au raspuns chestionarului propus de Storia.ro.

Pentru realizarea clasamentului, participantii studiului au fost invitati sa evalueze orasele si cartierele in care locuiesc din punct de vedere al accesului la magazine si restaurante, pe o scala de la 1 la 5, unde 1 este foarte rau, iar 5 este foarte bine. Doar mentiunile care au primit cel putin 100 de raspunsuri au fost incluse in clasamentul final. Rezultatele sunt actualizate luna de luna, in conformitate cu raspunsurile completate de utilizatori in cadrul chestionarului Storia.ro.

Poti descărca raportul complet de aici și poți vedea ce note a primit cartierul în care locuiești pe blog.storia.ro/orase-cartiere.

Ultima editare: 16 iunie 2020

Dă share în social media