Chiriaș

Cum să găsești rapid o garsonieră de închiriat, pe timp de coronavirus 

Pandemia de coronavirus ne-a limitat în mod semnificativ interacțiunea cu ceilalți și ne-a făcut să ne modificăm anumite obiceiuri, pe care înainte le consideram normale. Deși aceste reguli sunt justificate și necesare în condițiile actuale, nevoile oamenilor rămân aceleași, iar persoanele trebuie să se adapteze cumva la noul context pentru a și le satisface. 

Pentru că nevoia de a avea o locuință este una de bază, orice persoană care se află în situația urgentă de schimbare a domiciliului trebuie să apeleze la toate variantele posibile pentru a-și găsi o nouă casă.   

Dacă și tu te afli în această situație și ești în căutarea unei garsoniere, însă criza din prezent îți îngreunează eforturile, în cele ce urmează îți oferim toate informațiile de care ai nevoie pentru a găsi o locuință perfectă în cel mai scurt timp. 

Avantajele unei platforme imobiliare online

Metode prin care poți găsi rapid o locuință în mediul online

Deși un site de anunțuri imobiliare îți oferă o gamă largă de locuințe dintre care poți alege, este important să iei o serie de măsuri pentru a te asigura că le găsești pe acelea care corespund cerințelor tale. De aceea, este necesar să ții cont de următoarele aspecte:

Aplică filtre concrete

Un mare avantaj al unei platforme online dedicate anunțurilor imobiliare stă în faptul că îți pune la dispoziție filtre specifice, cu ajutorul cărora vei putea viziona doar acele locuințe care corespund cerințelor tale de preț, suprafață, comodități, infrastructură și locație.

Astfel, dacă vrei să închiriezi o garsonieră, însă îți dorești ca aceasta să fie situată într-o anumită zonă, să fie aproape de mijloacele de transport în comun sau să beneficieze de îmbunătățiri specifice, poți aplica filtrele aferente pentru a avea acces doar la locuințele care corespund 100% cerințelor tale. 

Salvează căutările

Atunci când cauți o garsoniera pe o platformă online, este important să îți salvezi căutările, chiar dacă locuințele pe care le-ai găsit nu corespund în totalitate cerințelor tale. În cazul în care ai nevoie urgentă de un nou loc în care să stai, însă nu găsești locuința perfectă pentru tine, poți reveni la căutările anterioare și să alegi o soluție de compromis, care se apropie cel mai mult de nevoile și preferințele tale.

Garsoniera de inchiriat

Lucruri de care să ții cont înainte de a alege o locuință

Atunci când îți dorești să-ți găsești cât mai repede o garsonieră de închiriat, probabil că ești dispus să accepți și locuințe care nu îndeplinesc toate criteriile tale. Totuși, este important să te asiguri că viitorul loc în care urmează să stai are un minim de dotări care să-ți asigure confortul și că toate informațiile furnizate de proprietar sunt veridice. De aceea, trebuie să te asiguri că:

Garsoniera are un nivel minim de dotări 

Chiar dacă ai nevoie rapidă de o garsonieră pe care să o închiriezi, trebuie să te asiguri că aceasta are un nivel minim de dotări, precum o baie funcțională, o centrală termică sau acces la sistemul centralizat de încălzire, mobilier de bază și internet. Deși locuința pe care o găsești este situată într-o zonă convenabilă ție, nu ar trebui să accepți să o închiriezi dacă nu este dotată cu aceste comodități de bază.

Primești toate detaliile despre locuință

Dacă ai găsit o garsonieră care corespunde cerințelor tale și ai decis să contactezi proprietarul sau agentul imobiliar, este important să profiți de această discuție pentru a afla mai multe detalii despre mobilierul din locuință sau despre costurile medii de întreținere. În cazul în care locuința este situată la ultimul etaj, asigură-te că blocul este acoperit și că este izolat corespunzător. De asemenea, este important să întrebi cum va decurge în continuare procesul de închiriere și care este data de la care este disponibilă locuința. 

Notează-ți din timp toate întrebările și asigură-te că la finalul discuției nu vei mai avea nelămuriri. În cazul în care constați că garsoniera pe care îți dorești să o închiriezi nu are anumite dotări, poți profita de acest lucru pentru a renegocia valoarea chiriei, astfel încât să plătești un preț corect. 

Toate informațiile primite sunt veridice 

Chiar dacă în urma discuției cu proprietarul sau cu agentul imobiliar ai primit toate detaliile de care aveai nevoie, iar garsoniera pe care ai ales-o pare că îndeplinește toate condițiile, este necesar să te asiguri că informațiile primite corespund cu realitatea. 

Întrucât în această perioadă este destul de greu să te deplasezi pentru a vedea garsoniera, este necesar să te folosești de toate resursele posibile pentru a te asigura că locuința pe care îți dorești să o închiriezi este ceea ce îți dorești. 

Din fericire, foarte multe agenții imobiliare realizează materiale video cu locuințele pe care le promovează și astfel, folosindu-te de filtrul special, vei putea beneficia de imagini video ale garsonierei, fără a mai fi nevoie să te deplasezi la locație. Așadar, îți va fi mult mai ușor să decizi dacă suprafața utilă este suficient de mare pentru nevoile tale, dacă mobilierul și elementele de amenajare interioară sunt pe placul tău și dacă spațiul este compartimentat corespunzător. 

Mai mult, poți alege să vizionezi și anunțuri care oferă un tur virtual al locuinței, folosindu-te de filtrul special pus la dispoziție de platforma imobiliară online. 

În cazul în care prezentările video nu au fost suficiente pentru a te convinge, poți alege să discuți cu agentul printr-o videoconferință, în care îl poți ruga să-ți arate anumite zone ale garsonierei și să-ți răspundă live la toate nelămuririle pe care le-ai putea avea.

Găsirea unei garsoniere de închiriat pe timp de coronavirus mai facilă, atât timp cât folosești o platformă specializată, ce îți oferă posibilitatea de a vizualiza acele anunțuri care corespund criteriilor tale de căutare și care îți pun la dispoziție toate resursele pentru a găsi o locuință pe placul tău. 

 

Ultima editare: 16 iunie 2020

Cristina Pop

Pasionată de cifre și scris în aceeași măsură, Cristina a reușit să își construiască o viață care o face fericită. Îi place să petreacă timp de calitate alături de oameni care o inspiră. E de părere că nu doar cei care ne înconjoară ne fac viața mai bună, ci și spațiile amenajate creativ, așa că pasiunea pentru design interior a venit firesc și o explorează și prin scris.
Back to top button