Story of a Home

Acasă la comediantul Dan Badea: o casă ca de vacanță în propriul oraș

Storia.ro te invită în casele celebrităților tale preferate, cu interviuri exclusive, fotografii și tururi de casă. Astăzi suntem în vizită în casa familiei Badea, unde Dan, Mădălina și micuțul Arias și-au găsit locul pentru joacă, relaxare și petreceri cu divertisment și sleepover, all inclusive.

Potrivit lui Dan Badea, actor de comedie și artist, cunoscut mai ales pentru show-urile de comedie și rolul de prezentator la iUmor, el și soția au avut un plan bine pus la punct în minte atunci când și-au imaginat cum va arăta noua lor casă.

„Ne doream foarte mult o casă în oraș, o mică oază de liniște și pace și, după 2 ani și ceva de căutări, am găsit-o. Ne-a ieșit, este o casă de vacanță în mijlocul orașului, eu așa o văd”, spune el, înconjurat de natură și de reflexiile turcoaz ale piscinei.

Caută pe Storia și vei găsi: Vila premium in zona de vest, cu piscina proprie.

1/8 – Proprietate disponibilă pe Storia.ro

Desigur, Dan are o personalitate glumeață și jucăușă, însă Mădălina este cea care și-a lăsat personalitatea să fie și mai vizibilă în amenajarea casei, adoptând o abordare mai personală în selecția și armonia elementelor de decor. Iar rezultatul este o casă idilică și rafinată. 

Cei doi au adunat de-a lungul anilor premii și amintiri pe care te invităm să le descoperi într-un tur ghidat, narat, fotografiat și filmat în cele ce urmează. 

Exercițiu de calm și răbdare, ca în amenajare

După mai bine de doi ani de căutări, Dan și Mădălina Badea și-au găsit oaza în zona Militari, București. Recunosc că un alt criteriu important în alegerea zonei a fost apropierea de prieteni și de familie, respectiv de zonele Chiajna și în aproape de Pitești. 

2/8 – Dormitorul matrimonial

În vreme ce căutarea s-a întins și extins, nici amenajarea nu s-a petrecut peste noapte, iar camera care a necesitat cel mai mult timp și atenție la decor a fost dormitorul. Au așteptat 3 luni și jumătate după pat și 3 luni după saltea, însă bucuria și confortul din prezent nu trădează niciun regret din trecut. 

Prima amintire: noi doi în dressing, făcând planuri cum să mobilăm și cum să fie viața.”

Trecerea din casă în vacanță 

Locul special pentru familie este livingul cu ieșire spre grădină. Dan și Mădălina împart zonele de relaxare între fotoliu și canapea și încep fiecare dimineață cu biniște la cafeluță și joacă cu cu Arias. 

3/8 – Grădina cu piscină și loc pentru oaspeți

Dan mărturisește că este cea mai mare curte pe care a găsit-o în oraș și o percepe ca pe o prelungire a livingului, marcată de un covor de iarbă pe terasă. Iar pentru că nu există o delimitare clară între interior și exterior, casă și grădină sau piscină, senzația este că trăiește într-o casă de vacanță zi de zi și seară de seară. 

Aș putea spune că ăsta e colțul de biniște, cum ziceți voi. Când se aprind luminile aici, în curte, și se aprinde și piscina și se văd toți copacii, și cerul, și stele, acolo este locul.”

Cauți o casă în oraș? Sună pentru o vizionare: Vanzare vila superba, Splaiul Unirii Bucuresti.

4/8 – Proprietate disponibilă pe Storia.ro

Casa perfectă nu există… 

Chiar nu există. Nici la vizionare, nici după amenajare. Important este cum reușești să transformi un neajuns într-o oportunitate.

5/8 – Bucătăria

În cazul de față, un stâlp de susținere – cel de-al doilea stâlp al casei, cum îl numește glumind Dan – guvernează din mijlocul livingului. A fost o neplăcere estetică la început, însă Dan i-a găsit scop și prilej de bucurie. Se joacă și aleargă cu micul Arias în jurul lui, stâlpul devenind părtaș al momentelor de joacă și de conectare. 

Semnele iubirii care rămân: o chitară, un tablou și un toc de ușă

Întrebați care sunt obiectele le-au rămas alături mutare după mutare, intrăm discret în încăperile sensibile ale lui Dan și ale Mădălinei. Mădălina poartă cu ea mereu tabloul moștenit de la stră-străbunicul ei. Povestea bunicii spune că fiecare dintre cele patru surori a primit câte o litografie ce ilustra câte un anotimp. Bunica Mădălinei a fost și va rămâne Primăvara, în casa și în amintirea Mădălinei.

„Este tabloul care m-a privit crescând și acum l-am luat la mine acasă.”

6/8 – Baia, culoarul dintre dormitoare și tabloul bunicii

Pentru Dan chitara din camera copilului este obiectul preferat din casă. Este instrumentul la care a cântat și la Sala Palatului și la și-a propus să-l învețe și pe cel mic să cânte. Tot un obiect expus cu drag de Dan în living este și fotografia cu profesorul lui, actorul Dem Rădulescu, făcută la o partidă de pescuit cu mulți ani în urmă. 

Cât despre Arias, aniversările lui sunt puternic marcate pe tocul ușii de la baie, unde părinții au făcut însemne de înălțime. Dan și Mădălina glumesc că atunci când vor schimba casa, vor lua și tocul de la ușă cu ei. 

Spectacol între patru pereți și în fața a 6.000 de oameni 

Am aruncat o privire și în camera în care Dan își pregătește aparițiile pe scenă și spectacolele de comedie. Cel mai mare show din București va avea loc la Sala Polivalentă, în mijlocul a 6.000 de spectatori, și toată inspirația își are sursa pe scena de acasă, un spațiul de doar câțiva metri pătrați unde Dan repetă textele, se plimbă și face stand-up în dormitorul, umorul și ritmul lui.

„Așa că aici, de-aici pleacă tot!” – spune bucuros și cu modestie.

7/8 – Living și zona principală de relaxare

Tâgâm-tâgâdâm-tâgâdâm… am ajuns acasă!

Întrebați care este prima senzație când ajung acasă, Dan și Mădălina ne-au răspuns la unison că este una auditivă, respectiv chemarea ospitalieră a lui Aris, care este cel mai frumos sentiment. 

„Prinde viață casa odată cu apariția copilului.” – spune Mădălina. 

În loc de rămas bun, o recomandare pentru viitorii proprietari 

„Să fie atenți la detalii, să facă sens investiția și să se simtă ca acasă. Să simtă ceva. Când intră în casa aia să zică: uite, aici mi-ar plăcea să mă trezesc în fiecare dimineață. Încă un amănunt important: n-aș recomanda cea mai mare curte din lume, pentru că este foarte greu de îngrijit dacă vrei să arate într-un fel.”

Ai da viața la bloc pe liniștea și aerul vieții la curte? Vezi această proprietate: Casa Vila Duplex Sector 3 | 170 mp utili 87 mp curte!

8/8 – Proprietate disponibilă pe Storia.ro

*****

Descoperă mai multe curiozități despre casele vedetelor din România în Story of a Home | Sezonul 3: Cum arată casa funcțională a gimnastei Diana Bulimar? Câte pisici crezi că are actorul Paul Ipate și cum și-au pus lăbuțele pe stilul de amenajare? Cum este acasă la Alexia Eram? Știai că Dana Rogoz locuiește într-o casă restaurată, chiar în inima Bucureștiului? De ce sunt purceluși de jucărie acasă la Zarug? Cum a echilibrat Andra Udrea producția pentru podcast în studioul de acasă? Cum arată colțul faimei în casa lui Mihai Petre și a Elwirei și cum este armonizată viziunea unui arhitect cu pasiunea pentru design și creativitatea prezentatoarei Diana Bart? 

Pentru sfaturi de design interior, psihologie, rețete delicioase de împărțit cu familia și prietenii, muzică pentru ambianță liniștită, sfaturi de îngrijire a plantelor, tehnici de organizare și, nu în ultimul rând, poezie pentru suflet, răsfoiește ▸ Cărticica de biniște – ghidul fericirii acasă.

Lasă aplicația Storia.ro să te conducă acasă. 

App Store

Google Play

Nu suntem încă prieteni? Te așteptăm! Follow ▸ Facebook ​InstagramTikTokLinkedIn

Ultima editare: 29 iulie 2022
Back to top button