OrașeUnde locuim

Cum alegi cea mai bună grădiniță din Brașov pentru copilul tău 

Alegerea unei grădinițe pentru copilul tău este un prim pas important în educarea și formarea acestuia. Este bine-cunoscut faptul că, la vârsta copilăriei, se pun cele mai importante baze în formarea unor abilități esențiale pe termen lung. Astfel, dacă locuiești sau îți dorești să te relochezi în Brașov și vrei să găsești o grădiniță de top pentru copilul tău, iată care sunt criteriile importante de care trebuie să ții cont.

Care sunt principalele criterii în alegerea unei grădinițe de top în Brașov

Există mai multe criterii pe care părinții ar trebui să le ia în considerare atunci își doresc să aleagă o grădiniță de top pentru copilul lor. De la serviciile oferite, până la locație sau costuri, toate aceste detalii sunt elemente care ne pot influența decizia de a alege o grădiniță în Brașov.

Iată principalele criterii pe care să le iei în calcul atunci când alegi unde va merge copilul tău la grădiniță:

  • Locație și accesibilitate: Un factor important în alegerea unei grădinițe este locația acesteia. Pentru a reduce timpul petrecut în trafic, este esențial să alegi o locație accesibilă, aproape de locuință. Acest lucru va ușura, în primul rând, munca părinților, care trebuie să se asigure că lasă copilul la grădiniță la ora cerută și ajung, în timp util, la serviciu.

👉 Dacă urmează să te muți în Brașov, o idee bună este să închiriezi un apartament într-o zonă apropiată de grădinița pe care o consideri cea mai potrivită pentru copilul tău. Pe site-ul Storia găsești o mulțime de apartamente de închiriat în Brașov, din care poți selecta în funcție de zona dorită. În plus, Storia este platforma de anunțuri care îți aduce mai multă claritate în imobiliare, reunind oferte ale agențiilor, dezvoltatorilor imobiliari și proprietarilor.

  • Reputație și servicii oferite: Calitatea serviciilor oferite este un factor relevant în alegerea unei grădinițe de top. Activitățile desfășurate și metodele de predare joacă un rol important în formarea micuților, astfel că, o grădiniță privată din Brașov, cu o reputație bună și servicii calitative ar trebui să se afle în topul alegerilor. În verificarea reputației unei grădinițe, poți alege să discuți cu alți părinți care să-ți împărtășească din experiența lor directă.
  • Personal didactic: Personalul didactic joacă un rol esențial în educarea copiilor. Verifică experiența cadrelor didactice, pregătirea profesională a acestora și modul în care interacționează cu elevii, fie prin vizite la grădiniță, dacă acestea sunt permise, fie prin discuții cu alți părinți.
  • Curriculum și metode de predare: Metodele de predare folosite în grădiniță, dar și conținutul activităților de predare sunt un alt criteriu important în alegerea unei grădinițe de top. Asigură-te că acestea sunt adecvate pentru vârsta și nevoile copilului tău și că promovează dezvoltarea holistică a acestuia, vizând aspectele cognitive, sociale și emoționale.
  • Facilități și echipamente: Facilitățile variate și echipamentele oferite de grădiniță pot contribui la o experiență pozitivă a copilului într-un prim contact cu lumea educației. O grădiniță de top ar trebui să aibă spații sigure și bine echipate pentru activități educative și recreative.
  • Nutriție și îngrijire: Dacă grădinița oferă mese sau gustări, asigură-te că acestea sunt sănătoase și adecvate nevoilor copilului. De asemenea, ia în considerare ca igiena adecvată și siguranța copiilor să fie primordiale pentru grădiniță.
  • Activități extracurriculare: Unele grădinițe particulare din Brașov oferă și activități extracurriculare, precum cursuri de artă, muzică sau sport. Acestea pot contribui la dezvoltarea abilităților și intereselor copilului tău, scutindu-te de căutarea unor furnizori privați care asigură astfel de activități, extrem de importante pentru orice copil în plin proces de formare.
  • Comunicare cu părinții: Este important să alegi o grădiniță în Brașov care promovează o comunicare deschisă și eficientă între părinți și cadrele didactice. Acest lucru te va ajuta să fii mereu la curent cu progresul și nevoile copilului tău.
  • Costuri și program: Un criteriu important de care să ții cont este costul grădiniței și programul acesteia. În general, un preț al grădiniței private este stabilit în funcție de facilitățile oferite, dar și de numărul de ore pe care copilul le petrece acolo. Prin urmare, atunci când faci o alegere, asigură-te că poți acoperi tarifele și că programul grădiniței se potrivește cu orarul tău de lucru. Unele grădinițe pot avea opțiuni de program prelungit sau flexibil, pentru a se potrivi nevoilor tale.
top gradinite

Mediul educațional este extrem de relevant pentru o experiență pozitivă și pentru o dezvoltare armonioasă a copilului. Pe lângă aceste criterii, locația în care este situată grădinița este un aspect important pentru părinți. 

👉 Dacă urmează să te muți în Brașov, Storia îți pune la dispoziție indexul T.R.A.I., care detaliază standardul de viață, nivelul de poluare, intensitatea traficului, varietatea punctelor de interes și costul mediul per metru pătrat al fiecărui cartier din oraș. Astfel, poți alege din portofoliul Storia, dintr-o varietate de peste 200.000 de oferte, nu doar o locuință pe placul tău, ci și cartierul cu un indice de trai crescut.

5 cele mai bune grădinițe din Brașov

În funcție de facilitățile oferite, iată un top al grădinițelor private din Brașov, care se află printre preferințele părinților atunci când vine vorba de activități și calitate educațională:

ABC Kindergarten

Grădiniță cu predare în limba germană, ABC Kindergarten oferă părinților trei variante de program, incluzând, în tariful achitat, micul dejun și gustarea de după somn.

  • program de 4 ore – de la 8:00 la 12:00;
  • program de 8 ore – de la 8:00 la 16:00;
  • program de 10 ore – de la 8:00 la 18:00.  

Oferta educațională vizează activități în conformitate cu programa elaborată de Ministerul Educației și Cercetării, dar și activități recreative, plimbări în natură sau excursii tematice. În plus, părinții pot alege din lista activităților opționale înot, ski, teatru de păpuși, gimnastică ritmică sau inițiere în muzică, costul acestora achitându-se suplimentar. Această grădiniță din Brașov se află pe strada De Mijloc, nr. 128.

Grădinița Pinocchio

Cu un program educațional în limba engleză, Grădinița Pinocchio oferă activități de educare a limbajului, activități matematice, cunoașterea mediului, educație pentru societate, activități practice, educație muzicală, educație plastică și educație fizică, dar și activități de autocunoaștere și dezvoltare personală, șah, ski, înot, dansuri și muzică, în funcție de vârsta copiilor. Părinții pot opta pentru:

  • programul scurt, de la 08:00 la 13:00;
  • programul prelungit, de la ora 08:00 până la ora 17:00;
  • există posibilitatea orelor suplimentare, după program, la cererea părinților. 

În plus, copiii beneficiază de mic dejun, prânz și gustare, meniul fiind diversificat și echilibrat, întocmit cu ajutorul unui medic nutriționist. Grădinița se află pe strada Șoimului, nr. 1, în Brașov.

gradinite brasov

Grădinița Iolanda Brașov

Grădinița Iolanda Brașov oferă un cadru educațional bilingv, astfel că, în funcție de opțiunile părinților, copiii pot beneficia de activități în limbile română și engleză sau română și germană. Programul educațional vizează activități de dezvoltare a vorbirii, matematică, muzică sau educație pentru știință, dar și activități opționale, precum limbi străine, dans sportiv sau educație rutieră.

În plus, grădinița oferă opțiunea unor activități extrașcolare, precum înot, ski sau echitație. Grădinița este situată pe strada Vasile Lupu, nr. 1, în Brașov.

  • programul de funcționare este de luni până vineri, între orele 07:30 și 17:30.

Grădinița Disney

Grădinița Disney oferă activități pe domenii experiențiale, în domeniile limbă și comunicare, științe, om și societate, domeniu estetic și creativ și domeniul psihomotric, respectând programa Ministerului Educației și Cercetării.

  • programul între ora 08:00 și 13:00 include, pe lângă activitățile instructiv-educative, servirea micului dejun și a prânzului;
  • programul prelungit, între 08:00 și 17:30, include, în plus, perioada de odihnă, activități extracurriculare și activități de recreere și recuperare. 

În plus, copiii pot beneficia de activități opționale, precum studierea limbii engleze, dar și activități extracurriculare, precum activități în aer liber, plimbări și excursii, ski, înot, tenis, șah, gimnastică sau teatru. Grădinița Disney din Brașov este situată pe strada Busuiocului, nr. 10.

Grădinița Kiga

Grădinița Kiga este situată în Piața Unirii din Brașov, oferind copiilor atât săli de joacă și dormitoare, cât și sală de mese. Astfel, părinții pot alege dintre cele trei categorii de programe, în funcție de nevoile lor:

  • program scurt, de la 8:00 la 12:00, nu include și masa de prânz;
  • program mediu, de la 08:00 la 14:00, include masa de prânz;
  • program lung, de la 08:00 la 18:00, include masa de prânz;
  • program de after school, începând cu ora 12:00 sau 13:00, până la ora 18:00, cu masa de prânz inclusă.

Alte aspecte de luat în considerare atunci când alegi o grădiniță de top în Brașov

Pe lângă facilitățile descrise, multe dintre grădinițe pun la dispoziția părinților o serie de servicii care să ușureze acomodarea copiilor în sistemul educațional, facilitând astfel decizia cu privire la alegerea unei grădinițe de top.

Iată ce alte facilități mai poți lua în considerare atunci când alegi grădinița pentru copilul tău:

  • Creșe private: există o serie de grădinițe care includ și servicii de creșe private în Brașov. Grădinița My Kids, spre exemplu, formează atât grupe destinate copiilor de grădiniță, cât și grupe pentru copiii între 1 și 3 ani.
gradinite

👉 Decizia alegerii unei grădinițe poate fi ușurată de proximitatea acesteia față de locuință. Dacă vrei să te muți în Brașov și ești în căutarea unui apartament într-o zonă sigură, dar și cu numeroase facilități, află Care sunt cele mai sigure cartiere din Brașov pentru a locui cu familia și pentru a putea alege o grădiniță sau creșă particulară în Brașov, aproape de casă.

  • Posibilitatea vizitelor în prealabil: Atunci când trebuie să alegi o grădiniță în Brașov, multitudinea de opțiuni și factori de luat în considerare ar putea îngreuna decizia. Totuși, multe dintre aceste centre educaționale sunt deschise în a primi vizitele părinților care își doresc să se convingă de calitatea serviciilor oferite. 
  • Acomodarea treptată alături de un părinte: La fel de importantă este și atenția care se acordă acomodării treptate a copiilor alături de un părinte. În acest sens, anumite grădinițe permit părinților să facă vizite și după începerea școlii, pentru a-și ajuta copiii să se integreze treptat în noul mediu.
  • Accesul la sisteme de supraveghere: Majoritatea grădinițelor oferă părinților acces la sistemele de supraveghere, astfel încât aceștia să-și poată supraveghea constant copilul în timpul petrecut la grădiniță. Dacă o astfel de facilitate reprezintă o prioritate pentru tine, poți căuta o grădiniță în Brașov care îți oferă acces permanent la sistemul de monitorizare al copiilor.

Un mediu propice pentru educarea copiilor este un aspect important în evoluția acestora. Alegerea unei grădinițe de top nu doar că va ajuta copilul să se dezvolte armonios, ci va contribui la pregătirea lui pentru o viitoare educație școlară. Ținând cont de criteriile importante în alegerea unei grădinițe, dar și de zona în care locuiești, alege varianta optimă atât pentru tine, cât și pentru dezvoltarea copilului tău.

Back to top button