OrașeUnde locuim

Care sunt cele mai sigure cartiere din Brașov

Considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din România, Brașovul a fost atestat documentar în anul 1235, sub numele latin Corona sau în germană Kronstadt. „Orașul Coroană” a fost cel mai important din Transilvania în Evul Mediu. Orașul a fost fondat de Cavalerii Teutoni și este una dintre cele șapte cetăți fortificate din Transilvania. Datorită acestor caracteristici, Brașovul emană o ambianță medievală distinctă. 

Brașovul beneficiază de o poziție geografică favorabilă și de o mulțime de obiective turistice și culturale, care îl fac atrăgător nu doar pentru turiști, ci și pentru cei care vor să se mute într-un oraș deosebit.

Fie că îți dorești o schimbare de peisaj sau ai primit o ofertă de lucru remote și nu știi de unde să începi căutările pentru a te muta, îți oferim câteva idei de cartiere sigure din Brașov.

brasov

Top 5 zone în care merită să locuiești în Brașov 

Dacă ai decis că dorești un loc liniștit în care să trăiești, definitiv sau temporar, sau dacă Brașovul este următorul pas în cariera ta profesională, este bine să știi că vorbim despre un oraș care îți oferă nu doar liniște și aer curat, ci și prețuri ale caselor mult mai avantajoase decât în alte orașe mari.  

Pitoresc și preferat ca destinație de vacanță pentru turiști din țară și străinătate, Brașovul a devenit în ultimii ani un oraș căutat și de dezvoltatorii imobiliari, care doresc să ofere locuitorilor actuali și viitori locuințe la cele mai înalte standarde, într-un peisaj care pare o permanentă vacanță. În Brașov sunt numeroase proiecte imobiliare in constructie, iar cele care sunt deja finalizate oferă locuitorilor o mulțime de beneficii și facilități.

Primele criterii atunci când alegi o locuință, de cumpărat sau închiriat, sunt bugetul de care dispui și zona în care dorești să te muți. În Brașov există o mulțime de cartiere sigure, cu numeroase facilități, potrivite atât pentru cei care preferă liniștea sau ieșirile la restaurant ori în club, fie pentru familiile cu copii sau pentru cei care se mută pentru prima oară singuri, departe de familie.

Pentru familiile cu copii, o zonă sigură și facilitățile de învățare în proximitatea casei sunt extrem de importante. Iată cum poti sa alegi cea mai buna gradinita din Brasov pentru copilul tau, raportat la zona în care decizi să locuiești și luând în considerare câteva criterii esențiale pe care orice grădiniță de top ar trebui să le îndeplinească.

Cartierele de top din Brașov au o poziționare favorabilă, în zone cu dezvoltare imobiliară puternică, ce oferă standarde înalte, cu finisaje și dotări de cea mai bună calitate. În plus, prezența ansamblurilor păzite și a sediilor de companii din aceste zone înseamnă siguranță sporită pentru cei care doresc să se mute aici.

Centrul Istoric 

O zonă ideală pentru cei care preferă liniștea și siguranța, Centrul Istoric păstrează străduțele înguste și clădirile istorice din Piața Sfatului, unde sunt numeroase muzee și case memoriale. Printre atracțiile din zonă se numără Casa Sfatului, Turnul Alb, Turnul Negru și Biserica Neagră, considerată unul dintre simbolurile orașului Brașov. De asemenea, este o zonă care excelează la capitolul distracție, prin prezența restaurantelor, barurilor și puburilor. În plus, aici au sediul mai multe companii din domeniul IT și multinaționale, ceea ce face ca acest cartier să se numere printre cele mai căutate din oraș.

Centrul Istoric este o zonă care se remarcă prin arhitectura deosebită. Aici se află și Telefericul Ana, care oferă plimbări cu telecabina. Dispune de numeroase cafenele și restaurante, iar zona este frecventată de turiști. Este, de asemenea, o zonă în care oferta de spații de birouri de închiriat este mai mare decât în alte cartiere.

Centrul Civic 

Centrul Civic, cunoscut de localnici și ca „Centrul Nou”, se află la granița dintre centrul Brașovului și cartierele alăturate. În zonă se află multe clădiri de birouri, bănci și instituții administrative, Primăria, Casa de Asigurări de Sănătate și Camera de Comerț și Industrie. De asemenea, există o mulțime de locuri de relaxare, parcul Magnolia, restaurante și cluburi.

În Centrul Nou există un număr mare de clădiri cu spații de birouri de închiriat și tot aici se află și numeroase sedii ale unor companii de top, căutate mai ales de cei din industria IT. Este unul dintre cele mai căutate cartiere din Brașov datorită aspectului cosmopolit și faptului că este considerată o zonă foarte sigură și curată. 

zone brasov

Răcădău 

Răcădău, numit și Valea Cetatii, este un cartier de lux aflat în partea de sud a orașului, construit între Muntele Tâmpa și Dealul Piscul Vechi. Este un cartier înconjurat de zone verzi și parcuri și este recunoscut pentru cel mai curat aer din România. Zona nu este aglomerată și are avantajul unui număr mare de parcări amenajate. Este o zonă ideală pentru iubitorii de natură și de liniște.

În plus, aici se află și numeroase ansambluri rezidențiale și proiecte imobiliare în construcție, fiind o zonă în plină dezvoltare, unde locuitorii găsesc o oază de liniște și siguranță. Apartamentele sunt spațioase și finisate la cele mai înalte standarde, cu toate facilitățile necesare unui trai modern.

Tractorul 

Tractorul este un cartier care se află în partea de nord-vest a Brașovului, recunoscut mai ales pentru fosta Uzină Tractorul, unde s-au fabricat tractoare cu ani în urmă. Este o zonă în care cei aflați în căutare de relaxare și distracție găsesc o mulțime de baruri și zone de relaxare. Pe lângă parcuri, aici îți poți petrece timpul participând la competițiile de patinaj sau hochei pe gheață, de la Patinoarul Olimpic.

Tractorul este un alt cartier din Brașov unde se află sediile multor companii multinaționale. În zonă sunt numeroase parcuri, școli și spații de birouri. Zona este supusă unei dezvoltări continue, mai ales datorită dorinței investitorilor de a construi noi clădiri destinate închirierii de birouri.

Șchei 

În partea de sud-vest a orașului se întinde cartierul Schei, în care predomină casele mai vechi, cu acoperișuri roșii și străduțe pietruite. Aceste caracteristici oferă zonei un aer tradițional și un farmec aparte. Aici se află monumente istorice, precum Biserica Evanghelică, Prima Școală Românească și Poarta Șchei, care au o importanță deosebită pentru cultura orașului.

Locuitorii din Brașov și turiștii se întâlnesc în sezonul cald într-un loc pitoresc numit Pietrele lui Solomon, unde se organizează sărbători locale și picnicuri. Cartierul Șchei este locul ideal pentru cei care doresc să locuiască într-un ambient rustic și liniștit, unde se simt în siguranță, departe de zonele mai aglomerate ale orașului.

ce sa vizitezi in brasov

Harta cartierelor din Brașov

harta brasov

Brașovul este în prezent unul dintre principalele centre economice, culturale și sportive ale țării, fiind și un important centru turistic și un oraș cu numeroase monumente istorice. Dacă plănuiești să te muți în Brașov, informează-te dinainte care sunt zonele care se potrivesc stilului tău de viață și alege în funcție de buget, gradul de siguranță pe care îl oferă zona și preferințele tale.

Sursa foto: Shutterstock

Back to top button