Orașe

Top 10 orașe din România cu cea mai scazută calitate a aerului

Ploiești, Călărași și București au fost desemnate orașele cu cea mai scăzută calitate a aerului din România, potrivit cercetării Orașe și cartiere din România realizate de Storia.ro. Studiul, realizat în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research, a analizat perceptia cetățenilor asupra calității aerului din orașele și cartierele în care locuiesc. Lista orașelor evaluate ca având o calitate scăzută a aerului continuă cu Focșani, Galați, Slatina, Reșița, Bacău, Satu Mare și Brăila.

Vezi si: Top 10 orașe din România cu cea mai bună calitate a aerului

La nivel de regiuni istorice, București-Ilfov se află pe ultimul loc, cu cea mai scăzută calitate a aerului din România.

Cartierele desemnate ca având cea mai scăzută calitate a aerului din România sunt Mihai Bravu din Ploiești, Mureșeni din Târgu Mureș și Gara din Slatina. La coada clasamentului intră și patru cartiere din Capitală: Unirii, Gara de Nord, Ștefan cel Mare și Moșilor, care ocupă pozițiile patru, șase, nouă și respectiv zece.

orase romania

În general, orașele cu o densitate ridicată a populației sunt și zonele percepute de cetățeni ca având cea mai scăzută calitate a aerului.

Evalueaza-ți și tu cartierul în care locuiești!

București, pe locul 3 în topul orașelor din România cu cea mai scazută calitate a aerului

Capitala ocupă locul trei în topul orașelor cu cea mai scăzută calitate a aerului, potrivit cercetării Storia.ro, în cadrul căreia peste 35.000 de bucureșteni și-au evaluat cartierul în care locuiesc. Zonele din coada clasamentului sunt printre cele mai aglomerate și intens circulate din București: Unirii, Gara de Nord și Ștefan cel Mare.

infografic

Despre proiectul „Orașe și cartiere din România”

Percepția asupra calității aerului în orașele din România este cea de-a patra temă a studiului amplu realizat de Storia.ro și agenția de cercetare D&D Research, „Orașele și cartiere din România”, ce se va desfășura până la finalul anului 2017. Până în prezent, 199.621 de români au răspuns chestionarului propus de Storia.ro.

Pentru realizarea clasamentului, participanții studiului au fost invitați să evalueze orașele și cartierele în care locuiesc din punctul de vedere al calității aerului respirat, pe o scală de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar mențiunile care au primit cel puțin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.

Poți vedea ce note a primit cartierul în care locuiești pe blog.storia.ro/orase-cartiere. Rezultatele sunt actualizate lună de lună, în conformitate cu răspunsurile completate de români în cadrul chestionarului Storia.ro.

Poti descărca raportul complet de aici.

 

Ultima editare: 16 iunie 2020

Cristina Pop

Pasionată de cifre și scris în aceeași măsură, Cristina a reușit să își construiască o viață care o face fericită. Îi place să petreacă timp de calitate alături de oameni care o inspiră. E de părere că nu doar cei care ne înconjoară ne fac viața mai bună, ci și spațiile amenajate creativ, așa că pasiunea pentru design interior a venit firesc și o explorează și prin scris.
Back to top button