Ghid imobiliar

Penthouse: avantaje și dezavantaje

Penthouse-ul este un tip de apartament pe care aproape multă lume l-ar dori. În general vorbind, găsirea unui apartament ar trebui să fie o experiență distractivă și plină de satisfacții, care să-ți permită să găsești locul perfect, pe care să îl numești acasă. 

Dacă bugetul tău permite panorame strălucitoare și lux, de ce să te oprești la un apartament, fie el unul luxos? Oferă listei tale de dorințe un upgrade și începe să răsfoiești oferta imobiliara pentru cele mai bune penthouse-uri din orașul tău. 

Nu ești sigur dacă un apartament penthouse este pentru tine? Iată, pe scurt, ce este un penthouse, cu avantajele și dezavantajele sale.

Ce este un apartament penthouse?

Un penthouse este o suită de hotel sau un apartament de lux, situat la ultimul etaj al unei vile sau al unei clădiri. În cea mai mare parte, are tavane boltite, ferestre din podea până în tavan și vederi minunate ale întregului oraș. În general de mărime mare, ocupă un întreg nivel sau chiar mai multe și este luxos amenajat, cu acces direct dintr-un lift privat. 

De asemenea, poate avea bovindouri, verandă, solar, piscină, baie cu hidromasaj, acoperiș sau grădină de iarnă. Aceste penthouse-uri cu terasă se găsesc adesea în centrul orașelor și oferă senzația de a sta deasupra întregii vieți urbane. 

La fel precum mansardele de lux, acestea sunt printre cele mai bune locuințe, fiind rare și foarte căutate și reprezentând o piață de nișă în oferta imobiliară, indiferent că vorbim despre închiriere sau vânzare de apartamente în București, Cluj sau Timișoara.

Avantajele unui penthouse

Dacă te-ai decis să închiriezi sau să cumperi un penthouse, iată câteva dintre avantajele acestuia, de la panoramă și lumină până la amenajare.

1. Priveliști nesfârșite și lumină magnifică

Unul dintre avantajele locuirii într-un penthouse este panorama pe care o poate oferi. Priveliștea asupra orașului, acoperișurilor și peisajelor magnifice, care pot fi admirate de la înălțime, este de neînlocuit și incomparabilă cu orice vedere care se poate admira dintr-un apartament situat la alt etaj al unui imobil.

Un penthouse are, de obicei, pereți de sticlă sau uși glisante din sticlă, ce pot oferi nu doar panorame minunate, dar și multă lumină și căldură, chiar și iarna. Este o modalitate excelentă de a trăi într-o casă caldă și luminoasă, chiar și pe vreme rece și întunecată.

2. Amenajări spațioase, cu note de lux

Cei care au nevoie de mai mult spațiu ar trebui să verifice penthouse-urile, pentru spațialitatea și nota lor de lux. În timp ce casele de oraș oferă și ele un spațiu generos, penthouse-urile pot duce lucrurile cu un pas mai departe. Acestea au adesea un șemineu, un living open space cu bucătărie, un dressing și un balcon sau o terasă supradimensionate. 

Deoarece chiria este, în general, mai mare în apartamentele penthouse decât în ​​orice altă unitate de cazare, este, de asemenea, probabil să poți profita de cele mai recente îmbunătățiri și amenajări. 

Administratorii de proprietăți știu că un chiriaș de lux își dorește tot ce este mai bun. Așadar, printre îmbunătățiri se pot enumera electrocasnicele din oțel inoxidabil, băile remodelate, căzile cu jacuzzi, cabina de duș cu hidromasaj și multe altele.

3. Intimitate și securitate sporită

Un penthouse oferă mai multă intimitate decât orice alt tip de locuință dintr-un imobil. De obicei, este singurul apartament de la ultimul etaj și, adesea, poți obține acces exclusiv la lift. Majoritatea apartamentelor penthouse sunt dotate cu o cheie sau un cod special pentru accesul la ultimul etaj, care îți este rezervat, iar acest lucru vine la pachet cu o securitate sporită. 

Când locuiești la ultimul etaj, șansele de a fi prădat de hoți sunt mai mici, deoarece acest nivel este mai puțin accesibil decât alte unități din clădire sau locuințele tradiționale.

Mai mult de atât, este locul perfect unde poți petrece liniștit alături de prietenii tăi, ferit de priviri sau urechi indiscrete.

Dezavantajele apartamentelor penthouse

Înainte de a te decide asupra unui apartament penthouse, gândește-te bine la dezavantaje, începând cu prețul.

1. Luxul costă

În ciuda tuturor beneficiilor fantastice ale obținerii unui astfel de apartament, există câteva dezavantaje în a trăi o viață de lux. Apartamentele penthouse sunt, în general, cu 5-15% mai scumpe decât alte unități din aceeași clădire. Plătești un preț premium pentru mai mult spațiu și o vedere mai bună. 

Cu toate acestea, este posibil să descoperi că un apartament penthouse este prea mult pentru bugetul tău, având în vedere că și cheltuielile de întreținere și mentenanță sunt mai mari.

2. Compartimentarea dificilă a spațiului

Unul dintre cele mai evidente și răspândite dezavantaje ale unui penthouse este împărțirea internă a spațiului. Adesea, într-un astfel de apartament, o mare parte a spațiului este unic, respectiv este un un spațiu deschis, fără pereți, dar cu grinzi sau coloane, dispuse în zone care nu sunt foarte confortabil de utilizat. 

Dacă vrei să te distrezi cu amenajarea unui apartament, penthouse-ul nu este, de multe ori, alegerea potrivită, fiind mai bine să optezi pentru orice altfel de apartamente spațioase.

3. Plimbări lungi cu liftul 

Apartamentele penthouse au cele mai lungi curse cu liftul și au multe opriri pe parcurs. Acest lucru nu pare mare lucru, dar poate deveni enervant dacă duci un stil de viață foarte activ și trebuie să vii și să pleci frecvent. Plimbările lungi cu liftul pot deveni, de asemenea, obositoare atunci când transporți alimente sau vrei să îți plimbi câinele în mod regulat.

4. Expunere continuă la aer

Unul dintre dezavantajele cele mai des menționate de cei care locuiesc deja într-un penthouse este expunerea la curenți de aer foarte puternici. Aflându-se la ultimul etaj al unor clădiri destul de înalte, penthouse-ul este mereu expus vânturilor puternice și curenților reci. 

Zgomotul vântului și frigul la care este expusă o astfel de locuință nu se compară cu stabilitatea și liniștea unui apartament situat la primul etaj al unui imobil. Este, deci, un dezavantaj de care să ții cont, atunci când cumperi o casa noua, mai ales dacă vrei să optezi pentru un penthouse.

Apartamentele penthouse sunt alegerea ideală pentru oricine caută vederi fantastice, facilități de lux și cea mai bună unitate dintr-un complex de apartamente. Cu toate acestea, vin și cu un preț semnificativ mai mare, precum și cu unele dezavantaje. Cântărește-ți bine opțiunile și stabilește-ți prioritățile, înainte de a semna următorul tău contract de închiriere sau cumpărare.

Ultima editare: 29 iunie 2022
Back to top button