Uncategorized

Ghid complet pentru amenajarea garsonierei

Garsonierele sunt la mare căutare, mai ales în rândul tinerilor studenți sau printre persoanele aflate în căutarea unei investiții care să le sporească veniturile lunare. Acest lucru este valabil mai ales în orașele mari, unde, pentru garsonierele eficient amenajate, cererea este în creștere.

De fapt, traiul într-o garsonieră poate fi exact ceea ce trebuie pentru cei care îmbrățișează stilul de viață minimalist și, în plus, ajută și la reducerea costurilor. În acest context, deoarece spațiul este limitat, abilitățile de organizare sunt o necesitate.

Dacă ești interesat să afli mai multe despre amenajarea unui astfel de spațiu compact, citește în continuare articolul,pentru a găsi idei de amenajare a unei garsoniere mici.

  • Sfaturi pentru amenajarea unei garsoniere mici 
  • Trucuri de organizare a spațiului în garsonieră
  • Organizarea lucrurilor într-o garsonieră cu bucătărie mică
  • Amenajarea garsonierei cu pat și canapea
  • Amenajarea unei garsoniere open space

Sfaturi pentru amenajarea unei garsoniere mici 

Într-o garsonieră mică, camera de zi și dormitorul ar putea coincide. În orice caz, fie că este vorba despre același spațiu, fie că sunt spații separate, principiile de organizare sunt aceleași.

amenajare garsoniera
  1. Începe cu patul

Acest lucru nu înseamnă că patul trebuie să domine întreaga cameră, ci doar că, din moment ce patul este probabil cea mai mare piesă de mobilier pe care o vei avea în garsonieră, amplasarea lui este esențială și va determina amplasarea tuturor celorlalte piese.

Unele garsoniere au, într-adevăr, un singur loc unde poți amplasa un pat, dar, în cazul în care ai opțiuni, principalul considerent este crearea unei spațiu mai ferit pentru patul tău. Ideal ar fi ca acesta să fie amplasat cât mai departe de ușă și, de asemenea, cât mai departe de bucătărie. 

Optează pentru un pat etajat

Un pat etajat îți poate elibera mult spațiu, dar este important să iei în considerare costul și faptul că nu este chiar la îndemână să schimbi lenjeria sau să te deplasezi în mijlocul nopții după un pahar cu apă. 

👉 Alături de garsonierele noi, casele mai vechi, ce tind să fie situate în cartiere bine cotate, pot fi o investiție profitabilă. Descoperă cum poti renova o casa veche, pentru a o transforma într-o locuință râvnită de potențialii chiriași.

avantaje garsoniera
  1. Amenajează o zonă de dormit

Gândește-te dacă a crea o zonă de dormit separat este sau nu un lucru pozitiv pentru spațiul tău. Ai putea lua în considerare această opțiune, în caz că ți se pare ciudat să adormi uitându-te la cuptor sau la frigider.

Amplasarea unei biblioteci, a unei perdele sau a unui paravan pentru a separa spațiul de dormit de restul garsonierei și a crea un mic dormitor este o idee foarte bună.

Chiar și amplasarea unei draperii care să ascundă doar pe jumătate patul poate ajuta la separarea spațiului. De asemenea, poți instala șine pentru perdele în jurul patului, astfel încât să le poți ține închise noaptea și deschise în timpul zilei.

dezavantaje garsoniera
  1. Investește în mobilier multifuncțional

Unul dintre cele mai importante sfaturi de amenajare a garsonierei mici este să alegi mobilier multifuncțional.

De exemplu, un pat cu sertare sub el este o modalitate excelentă de a depozita obiectele pe care nu le folosești zilnic. De la lenjerii de pat și perne de rezervă, la haine de iarnă sau pantofi, toate pot încăpea acolo. Deși nu pare, spațiul poate fi, de fapt, destul de generos. Canapelele cu depozitare încorporată funcționează foarte bine în același scop.

În mod similar, băncile otoman sunt, de asemenea, opțiuni potrivite pentru organizarea unui spațiu mic și pentru a menține dezordinea la minimum. Scopul lor multifuncțional este exact ceea ce ai nevoie într-o garsonieră. 

De asemenea, mobilierul pliabil face minuni pentru amenajarea garsonierei. Gândește-te la mese extensibile, scaune pliabile sau birouri montate pe perete, pe care le poți scoate la nevoie.

garsoniera open space
  1. Maximizează spațiul vertical și ușile

Spațiile verticale nu primesc suficient credit. Există atât de multe moduri de a folosi ușile sau pereții pentru a depozita obiectele!

De exemplu, poți plasa umerașe pe ușile și rafturile accesibile. În plus, spațiul de deasupra ușilor este de obicei locul perfect pentru un raft cu cărți pe care nu le accesezi atât de des.

În ceea ce privește ușile, achiziționează un organizator cu buzunare cu ferestre transparente. Face minuni și pentru depozitarea obiectelor mici.

amenajare interioara

👉 Dacă garsoniera ta are nevoie mai întâi de o renovare, ia în considerare câteva sfaturi practice despre renovare, pentru a găsi echilibrul între stil și funcționalitate.

  1. Atrage privirea spre tavan

Îndepărtându-ne puțin de obiectele funcționale, atunci când vorbim și despre decor, senzația de înălțime este esențială pentru a percepe o anumită încăpere ca fiind spațioasă. Pentru aceasta, în amenajarea garsonierei, vei dori să atragi în mod constant privirea spre tavan. 

Optează pentru elemente precum obiecte decorative, tablouri verticale sau dulapuri înalte și înguste, pentru a crea această senzație.

Amplasarea perdelelor foarte aproape de tavan va crea, de asemenea, iluzia de înălțime și de spațiu amplu.

amenajare dormitor
  1. Lasă lumina să intre

Nu uita să te asiguri că în încăpere există multă lumină. Acest lucru poate contribui cu adevărat la îmbunătățirea percepției asupra spațiului.

Așadar, alege perdele ușoare, transparente, care permit luminii naturale să pătrundă în locuință și instalează oglinzi în zonele cheie, pentru a ajuta la reflectarea luminii în colțurile mai umbrite.

  1. Nu uita să decorezi

Deși ai putea fi tentat să renunți la obiectele de decor, atunci când gândești designul garsonierei, pentru a nu aglomera spațiul, nu-ți fie teamă să le folosești! Un decor interesant va face ca o garsonieră mică să se simtă coerentă și armonioasă, ceea ce poate crea impresia unui spațiu mai vast. 

Dacă nu ești sigur cum să decorezi, plantele aduc întotdeauna mai multă viață unei încăperi, iar spațiile mici prind viață cu adevărat atunci când încorporezi puțină verdeață.

  1. Mobilier cu picioare

Atunci când o piesă de mobilier, cum ar fi o canapea, este așezată direct pe podea, se creează senzația unui spațiu blocat. Alege în schimb o canapea cu picioare, pentru ca spațiul să pară mai fluid.

În plus, poți depozita lucruri sub ea, la nevoie. Regula nu se aplică doar canapelelor. Mesele, scaunele și rafturile, toate se simt mai puțin masive atunci când stau în picioare în loc să stea direct pe podea.

👉Consultă blogul Storia pentru a fi la curent cu informații din lumea imobiliarelor și pentru a descoperi sfaturi utile despre amenajarea și renovarea locuintelor.

Trucuri de organizare a spațiului în garsonieră

Organizarea spațiului este extrem de importantă atunci când amenajezi o garsonieră, pentru a crea un spațiu funcțional. Iată câteva elemente ce îți pot fi de ajutor:

  1. Rafturile suspendate

Rafturile suspendate sunt o soluție la îndemână atunci când vrei să organizezi lucrurile în garsonieră. Nu numai că sunt opțiuni bune pentru depozitare, dar te ajută și să folosești spațiul vertical, care altfel ar rămâne nefolosit.

Un alt avantaj este că fac spațiul să pară mai înalt și le poți folosi pentru a adăuga un perete central în orice cameră. Cu toate acestea, asigură-te că știi cum să utilizezi eficient rafturile suspendate din punct de vedere al designului, pentru a nu supraaglomera zona.

Încorporează obiectele cu aspect mai greu, cum ar fi cărți sau vaze înalte, obiecte mai întunecate sau mai mari, pe rafturile de jos și păstrează piesele mai ușoare și mai mici pe rafturile de sus. 

În altă ordine de idei, urmărește să creezi un contrast, alternând rafturi cu obiecte multiple și obiecte unice.

  1. Separatoare de sertare și rafturi extensibile

Nu subestima eficiența separatoarelor de spațiu, mai ales când ai de amenajat o garsonieră mică. Cu ajutorul separatoarelor de sertare și rafturilor extensibile, poți transforma o singură unitate în trei, patru sau chiar mai multe spații dedicate.

Acest lucru te va ajuta apoi să organizezi articolele într-un mod mai eficient. De exemplu, poți reevalua sertarul cu lenjerie intimă și poți crea zone specifice pentru șosete, sutiene sau orice alte categorii de care ai nevoie. 

  1. Coșuri pentru depozitare

Coșurile sunt întruchiparea organizării adecvate și sunt, de asemenea, uimitoare pentru amenajarea unei garsoniere mici. Pot fi fie coșuri din plastic, transparente, pentru acces ușor, fie coșuri din răchită, mai plăcute la vedere. Oricum ar fi, cel mai bun lucru despre coșurile de depozitare este că pot fi amplasate literalmente peste tot, în orice dulap, pe orice raft sau blat de bucătărie.

Le poți depozita chiar și sub măsuța de cafea sau în colțuri care de obicei rămân nefolosite.

👉Acasă este locul unde, în mod firesc, te simți familiar și confortabil. În Carticica de Biniste vei găsi sfaturi și sugestii coerente de design interior, care să ajute la crearea unui ambient armonios în locuința ta.

Organizarea lucrurilor într-o garsonieră cu bucătărie mică

Într-o garsonieră de dimensiuni mici, bucătăria poate deveni dezordonată rapid. Din acest motiv, atunci când amenajezi garsoniera, este important să creezi spații de depozitare în bucătărie. Aici, spațiile desemnate pentru obiecte vor ajuta la menținerea ordinii.

Iată ce poți face pentru a oferi mai multă funcționalitate bucătăriei din garsoniera ta.

Încorporează organizatoare de vase 

Folosește spațiul din interiorul dulapurilor adăugând organizatoare pentru a depozita și organiza eficient oalele, tigăile sau condimentele.

Există o varietate de opțiuni din care poți alege, cum ar fi un suport de vase pliabil sau un coș montat pe ușa dulapurilor. Poți opta chiar și pentru recipiente care se fixează magnetic sub un raft al dulapului.

Folosește spațiul de deasupra dulapurilor 

Dacă bucătăria nu are dulapuri înalte până la tavan, folosește spațiul liber de acolo. Mai exact, alege coșuri sau cutii de plastic pentru a depozita obiectele pe care nu le folosești foarte des.

Alegând cutii de depozitare asortate pentru obiectele din bucătărie și așezându-le pe rafturi suspendate, poți crea o piesă de decor estetică și funcțională.

Folosește rafturi organizatoare sub chiuvetă

Spațiul de sub chiuvetă este valoros. Și, chiar dacă există țevi care aglomerează spațiul, poți folosi un organizator extensibil pentru a depozita produsele de curățenie.

De asemenea, poți folosi o tijă pentru a agăța spray-urile de curățare, lavetele sau alte produse, pentru a maximiza spațiul vertical din dulap.

Adaugă un raft de depozitare deasupra frigiderului

Frigiderul ocupă probabil un spațiu semnificativ, așa că de ce să nu îl valorifici la maximum? De exemplu, folosește un raft lateral pentru a depozita condimentele, borcanele și alte produse care nu trebuie neapărat să fie refrigerate sau alte consumabile de bucătărie, cum ar fi foile de copt, prosoapele de bucătărie, folia de aluminiu și multe altele.

Extinde amprenta bucătăriei cu ajutorul unui cărucior de bucătărie

Dacă garsoniera include și o bucătărie mică, având un blat subdimensionat și un spațiu de depozitare minimal, un cărucior de bucătărie poate fi o piesă cheie. Acesta poate fi amplasat și deplasat cu ușurință și poate găzdui o mare parte din veselă, precum și alte obiecte din bucătărie.

👉 Garsonierele oferă investitorilor prețuri de achiziție mai mici și, în general, costuri mai mici, o cerere mare din partea anumitor grupuri de chiriași și randamente locative potențial ridicate. Începe căutarea viitoarei investiții imobiliare pe platforma Storia, unde poți alege din peste 10000 de oferte la garsoniere din toată țara.

Amenajarea garsonierei cu pat și canapea

Lucrurile masive și cele care contează cel mai mult pentru tine au prioritate. Pentru cei mai mulți, acest lucru înseamnă probabil că o canapea este al doilea lucru care se dorește a fi amplasat în garsonieră, după pat.

O idee bună pentru amenajarea unei garsoniere cu pat și canapea este amplasarea canapelei în fața patului. Dacă spațiul îți permite, poți amplasa un paravan între cele două și astfel ai separat zona de dormit. 

De asemenea, dacă ideea amenajării unei garsoniere cu pat și canapea îți surâde, încearcă să plasezi canapeaua și patul pe pereți opuși. Această variantă este adesea posibilă într-o garsonieră open space și este o modalitate excelentă de a obține senzația de spații distincte de dormit și de relaxare, fără a separa zonele cu ajutorul mobilierului.

Amenajarea unei garsoniere open space

Dacă este vorba despre amenajarea unei garsoniere open space, un design minimalist se pretează cel mai bine, deoarece spațiul va părea aerisit și ordonat.

În ce privește mobila pentru garsoniera open space, ia în considerare faptul că s-ar putea să nu ai nevoie de atât de multe lucruri pe cât crezi. 

Decât să încerci să înghesui mobilier excesiv în garsoniera open space, gândește-te dacă ai nevoie neapărat și de un birou, și de o masă de dining. De asemenea, poți lua în calcul înlocuirea canapelei cu un scaun confortabil și un taburet sau câteva perne pentru șezut. 

Mai întâi, găsește loc pentru lucrurile cele mai importante pentru tine, iar dacă unele pur și simplu nu încap, ia în considerare posibilitatea de amenajare a unei garsoniere open space cât mai aerisite, în care să nu simți că mobilierul te îngrămădește.

Așadar, amenajarea garsonierei mici poate fi un proiect ambițios în termeni de creativitate, funcționalitate și organizare. Și, din fericire, este posibil să te bucuri de un spațiu de locuit bine organizat și adaptat nevoilor tale, chiar și într-un spațiu compact.

Back to top button