Ghid imobiliar

Totul despre închirierea în regim hotelier: sfaturi de amenajare

Un apartament poate însemna mai mult decât confortul propriului cămin. El poate fi o investiție imobiliară pe termen lung, prin închirierea lui în regim hotelier. Dacă deții un apartament unde nu mai locuiești sau te hotărăști să îți cumperi unul cu scopul de a-l închiria, atunci transformă-l într-un mini hotel. În primul rând, trebuie să-i gândești amenajarea puțin mai diferit, dar și să ții o evidență clară a tuturor procedurilor. 

Prin urmare, îți prezentăm, mai jos, tot ce trebuie să știi despre închirierea în regim hotelier, sfaturi de amenajare, avantaje și dezavantaje, dar și alte formalități. 

Totul despre închiriere în regim hotelier 

Dacă ai câteva noțiuni despre ce înseamnă chiria unui apartament, află că, pentru a-l închiria în regim hotelier, unele reguli se schimbă. Trebuie să ai în vedere mai multe aspecte legate de amenajare, dar și de poziționare. Îți prezentăm totul despre închiriere, ca să fii pregătit de primirea turiștilor. 

chirie regim hotelier

Chirie în regim hotelier

Amplasarea va fi un factor decisiv pentru ca persoanele interesate să îți aleagă apartamentul. Cu cât este mai aproape de centru sau de mijloacele de transport, cu atât va fi mai căutat. Astfel, dacă te decizi să îți achiziționezi un apartament cu scopul de a-l închiria, pornește căutările pe baza acestui aspect. Mai mult, și imobilul în care este apartamentul influențează decizia de închiriere a turiștilor. Nu vei avea la fel de mulți doritori dacă imobilul are risc seismic, de exemplu. 

Merită să închiriezi în regim hotelier? – avantaje și dezavantaje

Desigur, primul gând care te duce la chirie este suma de bani pe care o poți primi în urma contractului de închiriere. În cazul de față, suma aceasta nu este niciodată aceeași, la final de lună. Înainte de a închiria, informează-te cât mai bine în ceea ce privește închirierea în regim hotelier, atât din punctul de vedere al avantajelor, cât și al dezavantajelor. 

Avantaje:

  • Ai posibilitatea să câștigi mai mult în fiecare lună față de o chirie obișnuită;
  • Nu ai locatari permanenți, ceea ce îți permite să închiriezi când ai nevoie;
  • Poți stabili tariful pe noapte..

Dezavantaje:

  • Pot exista perioade în care să nu ai persoane care să îți închirieze apartamentul;
  • Ai nevoie de mai multe autorizații de închiriere;
  • Trebuie să te asiguri că dispune de toate funcționalitățile și utilitățile necesare.

👉Descoperă și cum decurg vizionarile de succes de la prima vizită. 

amenajare apartament

Amenajare apartament regim hotelier

Amenajarea apartamentului este cheia succesului închirierii în regim hotelier, pe lângă localizarea acestuia. Cât timp investești în ambientul și utilitățile necesare, cu atât vei avea parte de mai mulți doritori să se cazeze în micul tău hotel. Află că trebuie să știi totul despre închiriere în regim hotelier, ca să poți avea șanse de reușită, încă de la primele poze postate. 

Îți prezentăm câteva sfaturi care să te ajute în amenajare, indiferent dacă apartamentul este la parter sau la ultimul etaj.

  • Alege o temă unitară

Gândește amenajarea ca fiind locul unde îți petreci fiecare zi și găsește-i o temă care să se potrivească atât cu personalitatea ta, cât și cu gusturile celor care îți calcă pragul. Deși sună tentant să fie asemenea preferințelor personale, ia în calcul faptul că nu știi ce persoane se vor caza, deci fii deschis și spre alte idei.

Îți dorești un aer modern? Atunci, implementează-l de la holul de intrare până în bucătărie. Asigură-te că fiecare încăpere este decorată în acest stil și nu face excepții. Dacă mergi pe aceeași direcție, apartamentul va fi mai primitor. În cazul în care apartamentul pe care vrei să-l închiriezi în regim hotelier este la munte, atunci transformă-l într-unul rustic, care să aibă detalii specifice zonei. 

Pentru un loc mai retras și departe de agitația orașului, cum ar fi undeva la mare, mergi pe stilul clasic sau îmbină clasicul cu modernul, atât cât să obții liniaritate și un ton unitar. 

  • Investește în materiale de calitate

Înainte de a-ți închiria apartamentul, trebuie să bifezi toate lucrurile esențiale, pentru a nu te trezi, apoi, cu recenzii negative. Un aspect în acest sens îl constituie materialele de calitate. Ca să ajungi în punctul în care să spui că știi totul despre închiriere în regim hotelier, trebuie să le oferi turiștilor o experiență ca la un hotel de cinci stele, pentru că în funcție de satisfacția lor se va măsura succesul.

Asigură-te că toate lenjeriile sunt de calitate, că sunt date spre utilizare prosoape din bumbac și că în bucătărie nu sunt pahare sau farfurii ciobite. De asemenea, aruncă o privire și la perdelele sau covoarele din apartament: să nu fie de proastă calitate sau pătate. 

  • Asigură-te că încăperile sunt complet echipate 

Experiența cazării trebuie să fie una plăcută pentru turiști, dar și pentru tine. Prin urmare, fiecare încăpere trebuie să se ridice la cele mai înalte așteptări, așa încât chiar și cei mai pretențioși oaspeți să fie mulțumiți. Încearcă, totuși, să nu exagerezi, pentru a nu încărca spațiul inutil.

Bucătăria trebuie utilată atât pentru a servi unei familii cu un copil, cât și unui cuplu care își dorește să o utilizeze doar pentru un mic dejun rapid, înainte de a pleca în explorări. Astfel, verifică atent ca ustensilele de gătit, vesela și tacâmurile să fie într-o stare optimă de folosire. 

În baie, să se găsească un uscător de păr, mostre de gel de duș și săpun lichid, asemenea unei camere de hotel. De asemenea, este important să se regăsească și un dulap de depozitare, pentru obiectele de îngrijire personală. Dacă spațiul este prea mic, poți alege câteva rafturi suspendate. 

Pentru living, un televizor SMART, o canapea confortabilă și poate un fotoliu sau un spațiu de relaxare/citit vor fi elementele cheie. Ai grijă să accentuezi și holul, fiindcă va fi prima interacțiune cu locuința ta. Iar aici, ai în vedere și ușa de la intrare, pe care să o alegi după rezistență și securitate.

👉Dacă oferi spre închiriere un apartament de două camere, descopera cateva idei care să te ajute în amenajare. 

  • Achiziționează electrocasnice de calitate

Turiștii vor fi atenți până și la ultimele detalii, mai ales când vor să își pregătească o cafea la micul dejun. Pentru a oferi o experiență pe măsura așteptărilor, echipează bucătăria cu un espressor (și cafea sau capsule), o plită electrică, un frigider și poate chiar și un frigider pentru vinuri. În sufragerie, ai grijă să se găsească un fier de călcat, iar în baie, un uscător de păr.

Nu uita de router-ul wireless cu o conexiune puternică la internet, pentru persoanele care închiriază apartamentul în scopul muncii remote. 

  • Asigură-te că totul este curat și pus la punct

Când simțeai că știi totul despre închiriere în regim hotelier, mai apar lucruri pe care le crezi importante, dar cărora nu le acorzi suficientă atenție. Curățenia și ordinea par două aspecte evidente, dar ele trebuie efectuate până la cele mai mici detalii. Asigură-te că nu există lucruri inutile, care să încarce spațiul, și că totul este amenajat cu obiecte care să aducă valoare. 

Odată ce oferi un spațiu liber și aerisit, vei atrage și aprecierea persoanelor din apartament.  

  • Optează pentru iluminarea adecvată

Lumina este importantă în orice locuință, iar pentru o experiență turistică, ea își dublează însemnătatea. Gândește amenajarea apartamentului asemenea unei camere de hotel și creează aceeași atmosferă. Corpurile de iluminat transformă orice încăpere într-una cu adevărat specială, de aceea, fiecare colț trebuie luminat.

Încearcă să le alegi pe cele cu o formă mai atipică și care să fie obiecte de design în sine, dar și eficiente energetic. Ce poți alege:

  • aplice LED pentru iluminarea din baie;
  • spoturi care luminează tavanul;
  • suspensii fără abajur.

👉Aruncă o privire și peste apartamente de vanzare, dacă te tentează subiectul și vrei să știi totul despre o închiriere în regim hotelier. 

cum inchiriezi un apartament

Formalitățile de închiriere în regim hotelier

Ne-am propus să îți arătăm totul despre închiriere în regim hotelier, de la amenajare până la formalități. Dacă mai sus am prezentat sfaturi pentru amenajare, acum vine partea în care trebuie să te asiguri că funcționezi legal, cu toate actele necesare închirierii în regim hotelier. 

Autorizare închiriere regim hotelier

Din punct de vedere fiscal, închirierea în regim hotelier este prevăzută asemenea unei activități comerciale. Așadar, ai nevoie de autorizație pentru a-ți clasifica apartamentul în regim hotelier, un SRL și un cod CAEN închiriere în regim hotelier, unul dintre codurile CAEN 55. 

Mai departe, ai nevoie de depunerea documentației la Ministerul Turismului, pentru obținerea Certificatului de Clasificare. 

contract inchiriere

Contract închiriere regim hotelier

În ceea ce privește contractul de închiriere, află că, înainte de a primi turiștii în hotelul de acasă, ei nu trebuie să semneze ceva anume. Închirierea se poate face fie printr-o platformă de închiriere de turism, fie prin regulile stabilite de tine. 

Ia în calcul și check-in-ul și check-out-u: unde, cum și când le faci. Fiindcă este un apartament închiriat în regim hotelier, aceste reguli vor fi stabilite de către proprietar. 

Apartament în regim hotelier – acordul vecinilor

Înainte de a-ți transforma apartamentul în hotel, trebuie să știi nu o poți face fără acorduri prealabile. Dacă pornești pe acest drum, este necesar ca asociația de proprietari și vecinii să fie înștiințați de schimbările pe care le faci. Odată ce oferi spre închiriere în regim hotelier, înseamnă că îți desfășori o activitate comercială, iar vecinii direct afectați trebuie să fie înștiințați, pentru a nu se ajunge în punctul în care să îți reclame deciziile. 

Spațiul este supus schimbării; prin urmare, ia în considerare acest aspect, pentru a fi informat cum se cuvine cu privire la totul despre o închiriere în regim hotelier. 

Administrare apartamente regim hotelier București

Nu există un loc anume care să îți asigure închirierea garantată în regim hotelier. În București, poți avea șanse mari să ai o afacere profitabilă, dacă ți-ai propus să faci o investiție și să ai venituri în plus, în urma închirierii. Optează pentru zonele din centru sau pentru cele care au șanse de a atrage turiștii. 

👉Ia în calcul apartamentele de vanzare din Bucuresti, pentru a face o investiție financiară pe termen lung.

Sunt multe aspecte pe care trebuie să le iei în considerare, atunci când te decizi să închiriezi în regim hotelier. După cum ai văzut, amenajarea este un capitol important, care îți asigură turiști și, implicit, venituri. 

Pe altele le vei cunoaște și pe parcurs și abia atunci ai putea spune că știi totul despre închiriere în regim hotelier. Urmează sfaturile de mai sus în amenajare și în ceea ce privește formalitățile necesare și asigură-te că ești pregătit pentru primirea turiștilor. 

Back to top button