Ghid vânzareWebinar

Cum își nișează comunicarea agentul imobiliar care a devenit celebru pe TikTok?

Cel mai recent episod al webinarului Real Estate. Real Talk, realizat de Storia.ro în parteneriat cu Business Magazin, l-a avut invitat pe Șerban Trîmbițașu, agent imobiliar RENET – The Real Estate Network.

Șerban Trîmbițașu a devenit cunoscut anul trecut, datorită clipurilor pe care le creează pentru TikTok, unde oferă sfaturi imobiliare utile și unde își promovează și proprietățile din portofoliu. Contul său, @serbantrimbitasu, are 4 milioane de like-uri și în jur de 20-30 de milioane de vizualizări pentru toate clipurile postate. În cadrul webinarului, a povestit despre parcursul său în carieră și despre nevoia de profesionalizare a industriei imobiliare, oferind învățăminte, din experiența sa, celor aflați la început de drum. 

Cel mai important dintre sfaturile sale oferite recent este legat de plata anticipată a principalului, la un credit ipotecar: “La începutul creditului, ipotetic vorbind, dintr-o rată de 4500 de lei, ai principalul, cât dai tu înapoi la bancă – 400 de lei și 4100 e dobânda. Dacă plătești 4500, o lună de credit, iar a doua zi imediat mai plătești 400 de lei doar, s-a șters dobânda de 4100 de luna viitoare. Practic, e o nebunie. M-am concentrat foarte mult pe treaba asta în ultimele două luni și mă sună foarte mulți și asta e satisfacția mea cea mai mare: <<băi, ești aur, bravo, am luat de la tata că avea puși deoparte 10.000 euro, 50.000 lei, mi-am plătit 17 ani de credit cu ei și am economist dobândă 1 miliard jumate – 30.000 euro’’.

Cu aceia care au dificultăți în a-și plăti rata la bancă, Șerban spune că: „Intru în detalii până aflu numele tuturor copiilor lui. Stau cu omul la telefon și căutăm soluții. Ce venit ai, câte ore muncești pe zi, soția e bine, sănătoasă? Copiii unde sunt, ce fac? Fată, băiat, ce ai? Câte camere ai, 3? Păi nu vă descurcați în 2? Sau închiriază-l pe ăsta, închiriază unul mai ieftin, îți plătești cu diferența rata la bancă. Găsim soluții, să nu o ia omul razna”, spune Șerban. “Cea mai mare satisfacție e când sună omul și zice <<am făcut cum ai zis tu, să-ți dea Dumnezeu sănătate, o să mă rog pentru tine toată viața mea, Trîmbițașule>>”.

Volubilitatea și prezența de spirit care i-au adus lui Șerban succesul în social media se datorează și calităților sale native, dar și Facultății de Actorie pe care a urmat-o. Mentorul său a fost fratele său, Vlad Trîmbițașu, care lucra în imobiliare de 20 de ani, în momentul în care, în 2010, Șerban a intrat în domeniu. În primele 3 luni a acumulat know-how, a urmărit cum fratele său câștigă încrederea clienților și a decis să-i urmeze exemplul: „Concurența e foarte mare în domeniul ăsta. Tu practic te vinzi pe tine, vinzi încredere. Eu vând încredere, eu nu vând case, apartamente. Oamenii apelează la mine, pentru că au încredere”.

Datorită notorietății, Șerban are și zile în care primește 300 de apeluri telefonice, pe lângă mesajele de pe TikTok, Instagram, Facebook. Le răspunde tuturor, pentru că așa funcționează business-ul în care activează, iar din 500 de contacte pe zi, se concretizează 10. 

Legat de felul în care își targetează clipurile, Șerban a declarat: “Secretul în orice faci e să te pui în pielea omului căruia vrei să-i vinzi ceva. Tu trebuie să fi el, trebuie să gândești ca el. Orice imobil vând, îl nișez către o anumită categorie. Eu așa fac clipul. Dacă eu intru într-un apartament, știu cine o să-l cumpere. Știu tipologia de om. Mă duci într-un 2 camere pe Iuliu Maniu, la Metrou Păcii și știu că acolo o să-și cumpere un student care vine la facultate și îi cumpără părinții, pentru că au pus bani deoparte, iar părinții stau în Craiova, în Pitești, în Caransebeș, oricum, pe partea de Vest și-s aproape de ieșire, pentru că în weekend se duc la mama. N-am dat greș niciodată. 2 camere numai la tipologia asta am vândut”.

Sfatul lui Șerban pentru cei care își doresc să aibă o carieră de succes ca agenți imobiliari este să caute un agent imobiliar cu experiență, profesionist, care lucrează în reprezentare exclusivă, să-l roage să-i devină subagenți, cum a fost el pentru fratele său. Ca subagent, vor urma indicațiile agentului, vor învăța secretele meseriei, vor primi 50% din comision, cu avantajul că agentul plătește cheltuielile necesare.

Urmărește aici webinarul complet și află toate sfaturile date de Șerban, precum și observațiile sale despre cum evoluează piața imobiliară.

Vezi și celelalte episoade din seria Real Estate. Real talk aici.

Back to top button