Design ExteriorGhid amenajare

Culoarea potrivită pentru o fațadă de casă modernă

Casa ta este în construcție sau în proces de renovare? Este momentul perfect să alegi o paletă de culori pentru fațada casei. Să fie o fațadă crem, galben, maro sau să te îndrepți spre culori reci? Sau poate s-ar potrivi o zugrăveală simplă, albă?

Înainte să alegi nuanțele curcubeului, este de ajutor să ții cont de câteva aspecte de design și de crearea armoniei cu împrejurimile. Pare dificil? Îți prezentăm câteva sugestii care te vor ajuta să iei decizia potrivită.

Cu siguranță îți vei admira casa ori de câte ori o vedea și vei primi complimente pentru alegerea făcută, indiferent dacă optezi pentru fațade albe sau în diverse nuanțe deosebite.

Aspecte de care să ții cont pentru a alege cele mai frumoase fațade de case

Culoarea are un impact mare asupra aspectului locuinței. Mai mult, o culoare decorativă de exterior casă potrivită va scoate în evidență arhitectura construcției. Să mai menționăm și faptul că alegerea culorii ar trebui să țină cont și de culoarea caselor vecine și de împrejurimi?

Iată alte aspecte de care ar trebui să ții cont în momentul în care alegi o culoare fațadă casă:

  • Zona unde locuiești. culoarea fațadei are și rol termic, iar alegerea trebuie făcută în funcție de caracteristicile zonei (câmpie, oraș, munte, malul mării și așa mai departe);
  • Stilul arhitectural al casei.
  • Culorile celorlalte elemente exterioare ale casei (ușa de la intrare, tâmplăria geamurilor, tencuiala exterioară și altele);
  • Rezistența culorii în timp la factorii externi (precipitații, raze UV, poluare);
  • Grădina și alte elemente arhitecturale (cum ar fi un foișor). 

Imaginează-ți că iei pentru prima dată contact cu locuința, să spunem că ești vizitator. Cum vrei să percepi casa? Vrei să emane veselie și confort sau, mai degrabă, simplitate și rafinament? Culoarea unei case, indiferent dacă este vorba despre interiorul sau exteriorul ei, influențează modul în care se simt oamenii în preajma ei. 

Iar dacă ăți place rolul de gazdă, cu siguranță îți doreși ca musafirii tăi să accepte cu încântare invitațiile și laude casa ori de câte ori vor avea ocazia.

➡️ Încă nu ai casa ta, dar visezi la momentul în care te vei muta de la apartament la curte sau din chirie direct într-o casă spațioasă? Caută casa visurilor tale pe Storia.ro, platforma cu cele mai multe anunțuri imobiliare de la proprietari, dezvoltatori imobiliari și agenții.

Culoare simplă pentru fațada casei

Când vine vorba despre alegerea propriu-zisă a cromaticii fațadei casei tale, ai două opțiuni: o singură culoare de fațadă casă, deci un aspect monocrom sau o combinație de culori. 

Începem cu cele mai populare propuneri de culoare fațadă casă modernă și continuăm cu  selecții cromatice îndrăgite, care nu se vor demoda prea curând.

Alb: cea mai populară culoare pentru fațadă casă

Albul este cea mai populară culoare fațadă casă, în special în zonele însorite (la câmpie, pe malul mării etc). Se potrivește atât caselor elegante, cât și caselor cu o arhitectură minimalistă.

Este și o culoare potrivită zonele cu temperaturi ridicate, mai ales pe timpul verii: albul respinge razele soarelui și astfel casa va fi mai răcoroasă. Deși este o culoare atât de iubită, trebuie să știi că se întreține destul de greu, având în vedere că în timp tinde să devină gri.

casa alba

Gri: una dintre cele mai ușor de întreținut fațade case moderne

Fiind o culoare neutră, griul se potrivește în special în zonele urbane. Pentru fațade de case moderne, culoarea gri este accesibilă ca preț, rezistă foarte bine în timp (chiar dacă se decolorează, are un aspect plăcut) și nu vei observa prea ușor pete de uzură în timp.

casa gri

Pentru zona montană se potrivesc culori case cu exterior maro

Locuiești în zona montană sau ai o casă de vacanță acolo? Atunci, cel mai bine este să alegi culori case exterior maro. Această culoare se potrivește cu mediul înconjurător, având un aspect rustic și natural.

În plus, o paletă de culori maro se întreține ușor, iar eventualele pete de noroi sau de apă nu vor fi evidențiate.

casa maro

Negru: una dintre cele mai puternice culori fațade case

Unde se potrivește negrul? În principal, în zone reci, având în vedere efectul termic al acestei non-culori: atrage căldură și o păstrează. Astfel, negrul este atât o culoare elegantă pentru fațadă, cât și un mare ajutor dacă locuiești într-o zonă cu temperaturi scăzute.

casa neagra

➡️ Pentru a păstra căldura pe timp de iarnă și răcoarea în sezonul cald, pe lângă o culoare adecvată pentru fațada, locuința ta are nevoie și de izolație exterioară calitativă. Citește totul despre Totul despre izolatia exterioara a casei.

Dacă vrei ceva inedit, alege o culoare casă exterior cappuccino

Cappuccino este o nuanță interesantă, ce se potrivește caselor la oraș și poate fi integrată în diverse combinații cromatice, alături de alte nuanțe calde. Dacă vrei ca fațada casei tale să emane căldură și un sentiment de bine, optează pentru culoare casă exterior cappuccino.

casa bej

Combinații de culori case exterior care nu se demodează

Așa cum am menționat mai devreme, poți alege și diverse combinații de culori pentru fațada casei tale. Totul depinde de preferințele și, desigur, de felul în care se potrivesc nuanțele dorite. Poți opta pentru:

  • combinații de culori fațade case reci;
  • combinații de culori fațade case calde;
  • combinații cu o culoare fațadă casă rece și una caldă.

Dacă te hotărăști la o anumită combinație cromatică pentru casa ta, asigură-te că se potrivește cu restul caselor din zonă. În unele cartiere chiar se recomandă o anumită tencuială decorativă de exterior, pentru ca aspectul să fie unul uniform și plăcut ochiului.

Poți alege să vopsești casa jumătate într-o culoare și jumătate în altă culoare sau poți alege o nuanță dominantă și accente în culori complementare sau care creează un contrast plăcut privirii.

Fațade case exterior cu alb și albastru

Această combinație de culori se potrivește îndeosebi pentru case vopsite exterior situate pe litoral sau în apropierea unor lacuri, în zone însorite (nu la munte). Astfel de fațade case exterior duc cu gândul la vacanță și binedispun.

casa colorata

Vișiniu și bej: una dintre cele mai reușite combinații de pe paleta culori casă exterior

Vișiniul și bejul merg mână în mână și se potrivesc aproape în orice zonă, pentru case vopsite cu decorativă, chiar și pe litoral sau la munte. Este o combinație elegantă, rafinată și plăcută privirii, pentru care vei primi numeroase complimente. 

casa roz

Alb și negru: culori fațade case moderne

Pentru o casă modernă, chiar minimalistă, poți opta pentru alb și negru. Aceste culori pentru fațade nu se vor demoda niciodată și îți permit fie să adaugi pete de culoare prin decorațiuni exterioare, fie să păstrezi un design exterior simplu și de efect în același timp.

casa alb negru

Model fațadă casă în gri și alb

Îți dorești un aspect cât mai simplu al exteriorului locuinței și un model fațadă casă ușor de întreținut, care nu se va demoda în viitorul apropiat?

Atunci optează o fațadă casă gri cu alb. Îți recomandăm să alegi gri, ca nuanță dominantă, și alb pentru accente. În viitorul apropiat vor fi la mare căutare case cu decorativă gri.

casa verde

Case vopsite în galben cu maro

Aceste culori folosite pentru exteriorul casei emană căldură, natură și confort, tot ce îți dorești de la casa ta. Locuința devine primitoare încă de la intrare.

Partea bună este că ai libertatea de a alege dintr-o paletă culori casă exterior destul de largă: diverse nuanțe de galben (de la închis la deschis), maro închis, maro roșiatic, maro șters și așa mai departe.

casa galbena

Verde și alb sau altă culoare de case exterior îndrăznețe

Verdele este o culoare potrivită pentru toate persoanele care adoră natura. Ține cont că această combinație este una îndrăzneață și nu se potrivește chiar în orice zonă. Poți alege diverse nuanțe de verde drept culori de case exterior sau poți combina verde cu alb pentru accente, obținând astfel modele case exterior deosebite.

casa verde si alb

Modele case exterior cu gri și maro

Această combinație de culori decorativă exterior se potrivește atât în oraș, cât și în mediul rural, mai ales dacă ai casă la munte. Căldura maroului, care poate fi reprezentat de plăci decorative de lemn este temperată de griul rece, rezultând unele dintre cele mai frumoase fațade de case, foarte apreciate.

casa gri cu maro

➡️ Cum simțim culorile? Înainte de a alege culoarea potrivită pentru fațada casei tale, aruncă o privire pe articolul Cromoterapia și beneficiile culorilor.

Așadar, indiferent dacă vei alege o culoare fațadă casă sau o combinație de nuanțe pentru exteriorul locuinței, important este să ții cont de preferințele tale și de caracteristicile zonei.

Back to top button