Utilități

Sfaturi utile pentru un confort sporit acasă și un consum redus de energie

Odată cu venirea toamnei încep și pregătirile pentru sezonul rece. În această perioadă, când costurile cu energia au crescut semnificativ, te poți bucura în continuare de confort și căldură acasă prin aplicarea unor măsuri simple de reducere a consumului.

Delimitare termică și izolație

Cel mai important aspect îl reprezintă izolarea locuinței. În sezonul rece aproximativ 30 – 35% din căldura se pierde prin pereţii exteriori. Mai mult, înlocuirea ferestrelor vechi cu unele de tip termopan va reduce pierderile de căldură cu până la 50%. Nici ușile nu trebuie ignorate pentru că o închidere incompletă a acestora poate conduce la scăderea temperaturii. Acestea trebuie verificate periodic, în special ușile exterioare.  

Evită blocarea caloriferelor

Și în interiorul locuinţei putem aplica măsuri de reducere a consumului. Perdelele și draperiile conferă o atmosferă caldă încăperii, dar nu uita că acestea trebui să acopere doar ferestrele. Dacă se suprapun peste calorifere, nu doar că vor bloca fluxul normal de caldură, dar vor crește inutil consumul de energie.

Adaptează temperatura în funcție de nevoi

Schimbarea temperaturii în timpul zilei, te ajută, de asemenea, să economisești căldură și energie. Un termostat este primul pas spre un consum eficient, care poate fi redus chiar și cu 30%. Prin intermediul termostatelor inteligente ai control prin telefon sau prin setări automate în funcție de temperatură, perioada zilei sau cameră. Dacă lipsești câteva ore de acasă îți recomandăm să reduci temperatura la 18°C. Dacă ești plecat pentru o perioadă mai lungă, nu opri centrala, ci setează temperatură la 15 °C.

Alege tehnologia moderna pentru eficiență și grijă față de mediu

Dacă deții o centrală veche, care se strică des, consumă mult și nu încălzește uniform, poate este cazul să o schimbi. O centrală nouă, cu tehnologie în condensare îți asigură un consum redus cu până la 30%, iar energia obținută din gazele reziduale este mult mai mare, obținându-se mai multă căldură și o eficiență energetică de până la 108%.

Te-ai decis sa-ți schimbi centrala, dar vrei o soluție fără bătăi de cap? Atunci soluția completă de încălzire E.ON Life, cu centrală termică în condensare este alegerea perfectă. Beneficiezi din partea specialiștilor E.ON de consultanță pentru alegerea pachetului și a modelului de centrală potrivit pentru tine. 

Ai livrare, montaj și servicii tehnice precum: punere în functiune, verificare tehnică perioadică a centralei și instalatiei de gaz incluse. În funcție de pachetul ales mai poți beneficia și de garanție extinsă pe tot parcursul perioadei contractuale, asistenţă tehnică 24/7 şi intervenţii pentru urgenţe la centrală și instalaţia electrică. 

Mai mult, până pe 31 octombrie 2022 primești un Card Cadou eMAG în valoare de 100 de lei pentru achiziția soluției complete de încălzire E.ON Life.

Completează formularul aici și bucură-te de tot confortul acasă!

Cristina Pop

Pasionată de cifre și scris în aceeași măsură, Cristina a reușit să își construiască o viață care o face fericită. Îi place să petreacă timp de calitate alături de oameni care o inspiră. E de părere că nu doar cei care ne înconjoară ne fac viața mai bună, ci și spațiile amenajate creativ, așa că pasiunea pentru design interior a venit firesc și o explorează și prin scris.
Back to top button