Ghid imobiliar

Ce facilități trebuie să includă un ansamblu rezidențial

Primul lucru la care ne gândim atunci când vine vorba despre un ansamblu rezidențial este senzația aparte pe care o oferă, de comunitate, siguranță și confort. În plus, majoritatea acestora oferă toate facilitățile unui mini-oraș, în care toate sunt la îndemână, fără presiunea și stresul traficului.

În ultimii ani, ansamblurile rezidențiale au devenit din ce în ce mai căutate de către cei care doresc să locuiască într-un spațiu aproape de oraș și în care beneficiază de toate facilitățile unui trai modern. Piața imobiliară din România este în continuă dezvoltare, iar principalii factori care au dus la această dezvoltare sunt creșterea nivelului de trai și dorința cumpărătorilor de a achiziționa o locuință deosebită.

ansamblu social

Confort și siguranță, aproape de natură 

Un ansamblu rezidențial este o comunitate într-un spațiu locativ coerent din punct de vedere arhitectural, în care locatarii sunt ca o familie mare, cu interese comune. Majoritatea ansamblurilor rezidențiale construite recent îndeplinesc aceste criterii și sunt mai mult decât simple ansambluri de locuințe, ci au devenit cartiere prietenoase, în care familiile se simt în deplină siguranță, într-un cadru relaxant.

Printre cele mai importante avantaje ale unui complex rezidențial se află accesul limitat doar pentru locatari și persoanele care vin în vizită, sporind astfel dragul de siguranță al locuitorilor. În plus, majoritatea ansamblurilor beneficiază de pază și supraveghere video, așa că, atât adulții, cât și copiii se pot bucura în voie de facilități.  

Spațiile de locuit din ansamblurile rezidențiale pot fi generoase, realizate cu materiale de calitate, urmând criterii de design care răspund preferințelor celor care doresc să se mute într-o locuință modernă și confortabilă.

spatii de locuit

În general, dezvoltatorii imobiliari caută să construiască ansambluri rezidențiale cât mai aproape de spații verzi, pentru a oferi locatarilor aer curat și posibilitatea de a petrece timpul liber făcând activități în aer liber. Apropierea de natură creează senzația unui oraș departe de poluarea, zgomotul și aglomerația unui centru urban clasic.

Pentru copii, acesta este mediul ideal de a crește și de a se dezvolta, în aer curat și având la îndemână toate facilitățile necesare. Cele mai multe ansambluri rezidențiale au școli și grădinițe, ceea ce îi ajută pe locatari să economisească timp și bani. În plus, copiii își pot petrece timpul împreună și după terminarea cursurilor, fiind aproape de casă și având la dispoziție locuri de joacă și alte modalități de a se distra.

Din momentul în care intri într-un ansamblu rezidențial, confortul și relaxarea iau locul agitației din oraș. Zonele curate de joacă și plimbare, clădirile cu design integrat, spațiile pentru relaxare și facilitățile aflate la doar câteva minute distanță devin imediat parte firească din peisaj și te invită să te alături comunității.

👉 Dacă dorești să te muți aproape de natură, într-un cartier în care să te bucuri de confort, siguranță și toate facilitățile de care ai nevoie, descoperă toate anunțurile de apartamente in ansambluri rezidentiale pentru a vedea ce ți se potrivește.

Care sunt beneficiile unui ansamblu rezidențial 

Alegerea unui ansamblu rezidențial este de cele mai multe ori dificilă pentru cei care își doresc și apropiere de centrul orașului sau de locul de muncă, și aer curat, și o comunitate în care să se simtă ca acasă. Dezvoltatorii imobiliari se întrec în a oferi potențialilor clienți o mulțime de avantaje pentru ca aceștia să aleagă cea mai potrivită variantă pentru stilul lor de viață.

Ansamblurile rezidențiale reprezintă un standard de trai la care aspiră din ce în ce mai mulți oameni, care își doresc să lase în urmă aglomerația și poluarea orașelor pentru o locuință care le oferă avantaje pe care viața la bloc sau chiar la casă, în oraș, nu le pot satisface.

👉 Descoperă ofertele de case in ansambluri rezidentiale și alege varianta potrivită nevoilor și pasiunilor tale.  

Apartenența la o comunitate 

Este important să facem parte dintr-o comunitate cu care putem interacționa și socializa, iar traiul la bloc face dificil acest lucru. Însă, într-un ansamblu rezidențial există întotdeauna vecini care au interese și pasiuni comune și care pot deveni prieteni apropiați, cu care să petreci timpul liber. 

În plus, ansamblurile rezidențiale pun de multe ori la dispoziția locuitorilor spații pentru petrecerea timpului liber și sunt o mulțime de evenimente la care puteți participa împreună.

Siguranță sporită 

Traiul într-un ansamblu rezidențial este sigur, datorită faptului că majoritatea dezvoltatorilor pun accent pe acest aspect. Sistemele de monitorizare din ansamblurile rezidențiale sunt moderne și oferă un plus de siguranță pentru locatari, iar paza este, de regulă, asigurată permanent. Nu va trebui să îți faci grijă dacă cei mici rămân la joacă afară până târziu, în spațiile special amenajate.

ce este un ansamblu rezidential

Spații verzi 

Aceste mini-cartiere sunt gândite pentru a oferi locatarilor tot confortul de care nu pot beneficia în oraș. Chiar dacă ansamblurile rezidențiale sunt în oraș, acestea sunt prevăzute, de obicei, cu oaze de liniște și verdeață, gândite special de peisagiști pentru a aduce liniște într-un spațiu verde amenajat cu multă verdeață și cu bun gust. Crearea unei atmosfere plăcute este o prioritate pentru majoritatea dezvoltatorilor, care amenajează locuri speciale de plimbare și de recreere atât pentru adulți, cât și pentru copii. 

Tot ce ai nevoie, aproape de tine

A locui într-un ansamblu rezidențial poate însemna o mulțime de beneficii în ceea ce privește apropierea de lucruri esențiale pentru traiul zilnic: spații comerciale, farmacii, grădinițe și școli, pet shopuri, cafenele și restaurante, SPA-uri, săli de fitness și unități medicale. Ansamblurile rezidențiale moderne pun la dispoziția locuitorilor stații de încărcare pentru mașinile electrice. Toate acestea sunt create și puse la dispoziție pentru ca viața într-un ansamblu rezidențial să fie cât mai confortabilă. 

Facilități pentru a petrece timpul liber

Într-un ansamblu rezidențial ai uneori la dispoziție un teren de sport, piscină, spații verzi sau SPA, unde poți ajunge în doar câteva minute, fără a pierde timp în trafic. Pare un vis frumos, însă dezvoltatorii și investitorii acestor ansambluri pun la dispoziția comunităților toate facilitățile de care au nevoie, accesibile oricând. Dacă dorești să te muți într-un astfel de ansamblu, poți opta pentru varianta care îți oferă exact modalitățile preferate de a petrece timpul liber. 

Economie de timp și de bani

Deși investiția într-o locuință care face parte dintr-un ansamblu rezidențial este mai mare, în timp, vei constata că vei economisi bani. Un ansamblu care oferă rezidenților acces gratuit la facilități precum sala de sport, piscină, zone pentru copii, spații de birouri și huburi de lucru ajută locatarii să economisească sume importante de bani. În plus, faptul că toate facilitățile sunt aproape de casă te ajută să economisești timp, pe care altfel l-ai petrece în trafic.

investite locuinta

👉 Dacă intenționezi să te muți într-un ansamblu rezidențial cu case duplex, află care sunt avantajele si dezavantajele caselor de tip duplex pentru a vedea dacă această variantă ți se potrivește!

Cel mai important lucru la care ne gândim atunci când vine vorba despre un ansamblu rezidențial este senzația generală de confort și siguranță. Cu design atractiv și toate facilitățile la îndemână, locuințele dintr-un complex rezidențial sunt ideale pentru cei care caută liniștea și beneficiile naturii, aproape de oraș.

Back to top button