Cum să te folosești de social media dacă lucrezi în imobiliare
18 martie 2022
Publicat de storia
Dacă majoritatea firmelor pot beneficia de ajutorul social media, în cazul domeniului imobiliar, acesta poate juca un rol esențial. Datele oferite de National Association of Realtors din SUA arată că 47% dintre agenții imobiliari spun că folosirea social media le aduce mai multe rezultate decât alte forme de promovare.
De asemenea, 99% dintre millennials se interesează de o nouă locuință mai întâi online, apoi la persoanele apropiate. Mai jos, sunt câteva informații care te vor ajuta să îți formulezi o strategie pentru prezența pe social media. Vei putea citi despre rețelele sociale recomandate pentru agenții imobiliari, ce tip de conținut este indicat, cum să atragi noi clienți, precum și care sunt cele mai frecvente greșeli în promovare.
Dacă lucrezi în domeniul imobiliar, timpul este foarte important. De aceea, este bine să te concentrezi pe acele rețele sociale care oferă rezultate. Potrivit aceluiași raport al NAR, majoritatea agenților imobiliari folosesc Facebook (97% dintre ei), LinkedIn (59%) și Instagram (39%).
Pe care dintre acestea să te concentrezi? Acest lucru depinde foarte mult de audiența ta. Pe lângă popularitatea unei rețele sociale, e important să știi unde își petrece timpul publicul tău țintă. Mai jos, sunt câteva particularități pentru fiecare rețea socială folosită de agenții imobiliari.
Platforma Facebook rămâne preferata agenților imobiliari. Acest lucru se datorează faptului că site-ul îți permite ca mesajul tău să ajungă exact la persoanele care fac parte din audiența ta.
Facebook îți permite să fixezi întâlniri direct prin chat, să comunici rapid cu potențialii clienți și să primești feedback.
La acestea se adaugă faptul că poți targeta publicul țintă prin reclame adaptate nevoilor tale.
Deși este o rețea în principal de tip B2B (business to business), LinkedIn poate fi folosită pentru a face networking cu alți agenți imobiliari și pentru a-ți prezenta expertiza în domeniu.
De asemenea, poți crea pagini de business pentru agenție, iar acest lucru te va ajuta să găsești noi agenți imobiliari. Prezența firmei pe LinkedIn oferă clienților un motiv în plus să aibă încredere că oferi servicii de calitate.
Fotografiile cu locuințe spectaculoase sau care oferă imagini deosebite se potrivesc de minune pe această rețea vizuală. În special dacă vinzi proprietăți de lux, Instagram poate deveni prima alegere.
Mai mult, Instagram Stories poate fi folosită pentru a oferi clienților imagini „din spatele scenei” imobiliare.
TikTok ia avânt și poate fi folosit mai ales pentru a atrage publicul tânăr, aflat în căutarea unei case. Pentru tineri sunt interesante mai ales videoclipurile scurte, care arată aspectele interesante ale unei case.
Cum generația Z este a doua cea mai numeroasă, după generația millennials, poate fi o bună oportunitate să folosești TikTok, dacă publicul tău este unul tânăr, nonconformist și deschis la nou.
YouTube este foarte important în domeniul imobiliar. Videoclipurile cu prezentări de case pot aduna mii sau chiar sute de mii de vizualizări.
Dacă îți faci cont pe această platformă, poți crea mai multe tipuri de conținut, de la videourile de prezentare (cele mai populare) și filmulețele informative de tip „Cum să aleg o casă?” sau „Ce informații trebuie să ofere un agent imobiliar?” până la video-uri cu noutăți din domeniu sau imagini din preajma caselor pe care dorești să le vinzi.
Formula câștigătoare pentru a obține abonați este să produci regulat conținut de calitate. Dacă oferi filmulețe educaționale, vei fi văzut ca un expert în domeniu și ai șanse ca mai multă lume să își dorească să lucreze cu tine.
Spre deosebire de alte tipuri de afaceri, cei care se uită la paginile tale de social media vin pentru a vedea ceea ce vinzi. Din punctul de vedere al marketingului, este esențial să ai un calendar editorial. Pe lângă postările în care prezinți o casa nouă, va trebui să oferi ceva în plus, pentru a atrage atenția oamenilor. Mai jos, sunt principalele tipuri de conținut indicate pentru social media.
În zona de imobiliare din social media predomină fotografiile de calitate. Acestea înlesnesc obținerea like-urilor și a distribuirilor și chiar încurajează urmăritorii să te contacteze.
Pentru mai mult efect, este indicat ca, pe lângă fotografii, să incluzi un scurt text despre proprietate, precum și informații de contact.
Poveștile de succes ale foștilor clienți te ajută să obții noi clienți. Dacă oferi dovezi că lucrezi profesionist și că ai clienți mulțumiți, ai șanse mai mari să te alegi cu noi clienți.
Aceste testimoniale au dublu rol: oferă dovada rezultatelor bune și indică partea umană a afacerii.
Laudele și premiile sunt un nou indiciu că firma ta de imobiliare reprezintă alegerea potrivită pentru potențialii clienți.
Fiecare succes poate fi sărbătorit printr-o postare pe Facebook sau printr-un Instagram Story „behind the scenes”.
Indiferent de orașul în care activezi, domeniul imobiliarelor este în continuă schimbare. Dacă le prezinți periodic clienților noutățile despre firmă și despre industrie, aceștia vor vedea că ești un participant activ în domeniu. Acest lucru va crește încrederea pe care o au în tine.
Sfaturile despre designul interior oferă informații utile atât foștilor, cât și actualilor clienți. Aspectul educativ al acestor postări arată clienților că îți pasă de problemele care îi afectează.
Recomandările despre renovare sunt bine primite de majoritatea audienței și evidențiază, din nou, faptul că oferi expertiză în domeniu, inclusiv în imobiliare.
Acum știi ce tip de conținut este atrăgător pentru potențialii clienți. Mai jos, sunt câteva sfaturi care te vor ajuta să atragi noi clienți:
Promovarea pe social media poate include anumite greseli ce pot afecta imaginea firmei. Vezi mai jos care sunt, pentru a le putea evita:
Social media reprezintă o unealtă de ajutor pentru orice agent imobiliar. Folosește sfaturile din acest articol, stabilește o strategie de marketing, iar audiența și firma vor avea doar de câștigat.