Newsroom

    Știri
    2 days

    Cât de bine stau orașele și cartierele din România la apă curentă și căldură? Indexul T.R.A.I. dezvăluie diferențele.

    Sibiu (scor 97), Cluj-Napoca (scor 96,9) și Târgoviște (scor 96,2) sunt orașele unde locuitorii au raportat cel mai bun acces…
    Newsroom
    2 weeks

    Sondaj Storia: așteptările românilor în privința evoluției prețurilor imobilelor în următoarele 6-12 luni

    Conform celui mai recent sondaj desfășurat de Storia – platforma cu anunțuri imobiliare lansată de OLX, 33% dintre cumpărători se…
    Știri
    4 weeks

    Analiză Storia – Cum au evoluat prețurile apartamentelor în principalele orașe din țară

    Prețurile medii ale apartamentelor de vânzare – vechi și noi – au înregistrat o creștere de 15% în septembrie comparativ…
    Știri
    4 weeks

    Prețurile chiriilor din România, în continuă creștere de la un an la altul, cu majorări de 14% în septembrie ’24 comparativ cu septembrie ’23

    Prețurile solicitate pe Storia pentru chiriile din cele 10 orașe analizate, orașele cu cele mai multe anunțuri de pe platformă,…
    Știri
    September 30, 2024

    Analiză Storia: Prețurile chiriilor continuă să crească (+14% în august 2024 comparativ cu august 2023)       

    În luna august a acestui an interacțiunile între chiriași și cei care publică anunțuri de închiriere pe Storia – platforma…
    Știri
    September 19, 2024

    Începe Târgul Național Imobiliar TNI – 20-22 septembrie, Palatul Parlamentului

    De ce trebuie să vizitezi TNI : Conferința Națională a Brokerilor Imobiliari și Gala Premiilor Imobiliare; Imobile cu prețuri de la…

    Ghid Cumpărare

      Ghid cumpărare
      September 10, 2024

      Cum se calculează metrul pătrat? Ce măsurători trebuie să faci înainte să cumperi o locuință

      Suprafața unei locuințe este unul dintre criteriile foarte importante în procesul de achiziție. Chiar dacă vei găsi într-un anunț de vânzare câți metri pătrați are locuința care te interesează, este indicat să faci și tu un calcul destul de simplu. Dacă nu ai cunoștințele tehnice necesare sau, pur și simplu, îți este teamă că poți greși măsurătorile, ești în locul potrivit! Hai să aflăm împreună cum se calculează metrul pătrat și care sunt sfaturile pentru a face în mod corect măsurătorile necesare. Ce înseamnă și cum se calculează un metru pătrat Care este formula de calcul metru pătrat Instrumente necesare pentru măsurat și sfaturi pentru a face măsurătorile în mod corect De ce este important să măsori corect dimensiunea unei locuințe Ce înseamnă și cum se calculează un metru pătrat Metrul pătrat este unitatea de măsură prin care poți determina dimensiunea unei suprafețe, respectiv a unei locuințe pe care vrei să o achiziționezi. El este abreviat „mp” sau întâlnit cu simbolul „m²”. Cum se calculează un metru pătrat? Metrul pătrat înseamnă 1 metru pe 1 metru, așadar, aria unui pătrat cu toate cele patru laturi de un metru. Cunoscând lungimea și lățimea încăperilor și aplicând o formulă simplă de calcul,…
      Ghid cumpărare
      July 31, 2024

      ​​Ce sunt viciile ascunse la un apartament și cum te protejezi de ele la achiziție

      Odată ce ai cumpărat apartamentul visurilor tale, s-ar putea să descoperi anumite lucruri pe care nimeni nu le-a observat în momentul achiziției: probleme la fundație, mucegai, apă care se scurge din anumite țevi. Astfel de vicii ascunse la apartament pot da bătăi de cap cumpărătorilor și atrag după sine noi cheltuieli.  Totuși, legislația română poate face vinovat vânzătorul de anumite vicii ascunse, fapt care atrage după sine anumite despăgubiri. Iată ce sunt viciile ascunse la apartament, câteva exemple, cum să te protejezi de ele și multe alte informații utile.  Ce sunt viciile ascunse? Viciile ascunse ale unui apartament reprezintă o sursă de stres și pot implica anumite cheltuieli pentru noii proprietari. Acestea sunt defecte sau probleme ascunse în structura sau instalațiile apartamentului, care nu sunt vizibile în momentul vizitei pentru cumpărare.  Ele pot apărea ca urmare a unor probleme de întreținere din partea fostului proprietar, a proiectării problematice sau a construcției. Legea în vigoare spune că vânzătorul este obligat să informeze cu privire la viciile ascunse ale apartamentului. Dacă acest lucru nu se întâmplă, poate fi tras la răspundere pentru daunele existente.  Cadru legislativ: vicii ascunse ale unuiapartament Particularitățile viciilor ascunse ale unuila apartament sunt reglementate prin Codul Civil. Potrivit…
      Ghid cumpărare
      May 7, 2024

      Autorizație de demolare: ce este și cum o poți obține

      Te gândești să cumperi o casă veche și să începi un proiect de demolare? Atunci este important să știi că vei avea nevoie de o autorizație de demolare. La fel ca orice alt tip de autorizație, aceasta are considerente juridice pe care este bine să le cunoști înainte de a începe acest demers. Descoperă care sunt etapele de obținere a unei autorizații, documentele de care ai nevoie, precum și ce se întâmplă dacă începi o demolare fără autorizație. Ce este o autorizație de demolare? Considerente legale și acte necesare Etapele obținerii autorizației de demolare Cât costă demolarea unei case Ce presupune demolarea unei construcții fără autorizație Ce este o autorizație de demolare? În termenii cei mai simpli, o autorizație de demolare este un document legal care îți dă dreptul de a demola orice imobil sau structură care necesită o autorizație de construcție. Cu toate acestea, chiar dacă acea casă pe care intenționezi să o demolezi nu dispune de o autorizație de construcție, asta nu înseamnă că nu vei avea nevoie de o autorizație pentru a o dărâma. Dacă vrei să faci lucrări la mai mult de o structură, trebuie să obții un permis de demolare separat pentru fiecare. De exemplu,…
      Ansambluri rezidențiale
      June 13, 2022

      Patru apartamente de vânzare în Cluj sub 100.000 de euro de care te vei îndrăgosti!

      Clujul a fost dintotdeauna un oraș care a atras deopotrivă studenți, persoane în căutarea unui loc de muncă bine plătit sau antreprenori cu viziune. Cu un magnetism aparte și pentru cei care sunt în căutarea unui oraș cu o viață de noapte activă, orașul de pe Someș a fost caracterizat ca fiind „cel mai primitor oraș din Europa” de către cei mai mulți dintre oamenii de presă care l-au vizitat vreodată. Aparent, în Cluj totul se întâmplă la un alt nivel, energia locuitorilor este una care îndeamnă pe oricine să zâmbească și nimic nu te poate deranja din toate cele câte poți întâlni pe străzile urbei ardelene. Dacă vrei să guști din viața unui oraș în care uiți deseori că e în România, poate ai vrea să afli că piața imobiliară de aici este una foarte dezvoltată și ai o mulțime de anunțuri imobiliare din care poți alege. Ne-am gândit să îți facem munca mai ușoară și să îți aducem mai aproape oferte atractive pentru apartamente de vânzare cu trei camere sub 100.000 euro din Cluj. Iată unde te poți muta de mâine! Apartament la doi pași de Iulius Mall Dacă fugi de periferie și cauți o locuință gata să te primească, poate această…
      Ansambluri rezidențiale
      October 28, 2021

      Bloc monolit vs bloc prefabricat – cum faci diferența, pentru un plus de siguranță în caz de cutremur

      Când vine vorba despre alegerea apartamentului sau a casei ideale, sunt o mulțime de factori pe care îi iei în calcul, pentru a lua decizia cea mai potrivită nevoilor tale. Iar cel mai important este chiar siguranța. Dincolo de zona în care se află viitoarea locuință, calitatea finisajelor interioare, vecini, existența facilităților în apropiere, accesul la mijloacele de transport în comun ori posibilitatea de parcare, mai există un aspect foarte important: cât de rezistentă este construcția respectivă în fața unor evenimente neprevăzute, așa cum este un cutremur. Din această perspectivă, una dintre întrebările frecvente pe care și le pun potențialii clienți când vor să cumpere o locuință, este dacă un bloc monolit este sau nu o opțiune mai bună, comparativ cu un imobil prefabricat. Ți-am pregătit în cele ce urmează un ghid despre diferențele dintre cele două tipuri de clădiri, care sunt avantajele și dezavantajele pe care le oferă fiecare și după ce criterii ar trebui să te ghidezi atunci când alegi un apartament într-un bloc monolit sau dintr-un bloc prefabricat. Diferențele dintre un bloc monolit și un bloc prefabricat Atunci când îți construiești o casa pe cont propriu, poți să-ți alegi singur specialiștii care te vor ajuta să ai…
      Utile
      September 9, 2021

      Diferența dintre suprafața construită și cea utilă: ce este bine să știi când cumperi sau amenajezi o locuință

      Un element esențial în evaluarea unei construcții este suprafața care poate fi folosită, iar termenii des întâlniți sunt cei de suprafață construită și utilă, la care frecvent, se adaugă și cel de suprafață locuibilă. Fiecare termen definește arii individuale ale unui imobil, indiferent dacă este o casă individuală sau un apartament. Unele valori sunt importante din punct de vedere tehnic, iar altele exprimă exact numărul de metri pătrați ce pot fi folosiți pentru locuire. ●       Cât de mică poate fi o suprafață utilă mare. Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra o locuință ●       Prevederi legale ●       De ce este importantă suprafața construită ●       Ce este valoarea impozabilă a clădirii ●       Planul urbanistic Cât de mică poate fi o suprafață utilă mare. Suprafața utilă și ce trebuie să știi înainte de a cumpăra o locuință Câteva detalii trebuie luate în calcul de cei care intenționează să-și cumpere o locuință. În primul rând, trebuie evaluată corect suprafața utilă a acesteia, pe de o parte pentru a înțelege cu adevărat care este valoarea reală a metrului pătrat și pe de alta pentru a face comparații corecte între prețurile acestora. Valoarea metrului pătrat trebuie mereu raportată la calitatea finisajelor (mai ales în…
      Utile
      September 14, 2020

      Locuințele la parter – avantaje și dezavantaje

      Dacă te-ai hotărât să te muți într-o locuință nouă și te bate gândul să-ți cumperi una chiar la parterul unui bloc, este bine să știi care sunt avantajele și dezavantajele unui astfel de apartament și ce să ai în vedere înainte de a-l achiziționa.  Cum sunt destule aspecte importante pe care e indicat să nu le ignori, pentru ca noul tău cămin să răspundă cât mai bine nevoilor și preferințelor tale, îți venim în ajutor cu un scurt ghid care să te ajute să iei decizii potrivite, fie că apelezi la o agenție imobiliară pentru a-ți achiziționa locuința, fie că folosești un site specializat în domeniul imobiliar.  AICI gasesti toate AGENTIILE IMOBILIARE din zona ta  Avantajele locuințelor la parter  Locuințele la parter, indiferent că este vorba despre un apartament într-un bloc vechi sau într-unul dintre cartierele rezidențiale construite recent, îți oferă din start unele avantaje față de cele aflate la etaj. Iată care sunt cele mai importante dintre ele:  prețul – de obicei, un astfel de apartament are un preț mai mic decât cele aflate la etajele intermediare; în funcție de zona în care se află, de vechimea imobilului per ansamblu, de modul în care este amenajată și de facilitățile…
      Utile
      July 29, 2020

      Cum te pregătești pentru vizionarea unui apartament – întrebări pe care să le pui și la ce să fii atent

      Când vine vorba despre achiziționarea unui apartament care să devină noua ta casă și în care să te simți bine și în siguranță împreună cu cei dragi, vizionarea este o etapă esențială. Indiferent că apelezi la serviciile unei agenții imobiliare sau că acționezi pe cont propriu, urmărind anunțurile publicate pe site-urile specializate, este important să știi ce întrebări să pui înainte de a vedea viitoarea ta locuință pe viu și să fii atent la detalii în momentul în care ajungi să faci turul casei respective. AICI gasesti AGENTII IMOBILIARE din zona ta  Cum nu este o misiune tocmai ușoară, îți venim în ajutor, în cele ce urmează, cu un scurt ghid practic, pentru ca tu să iei decizii în cunoștință de cauză și să faci alegeri inspirate pentru viitorul tău și al familiei tale.  Ce întrebări să pui înainte de a viziona un apartament Ca în cazul vanzarii unui apartament, când succesul unei tranzacții depinde foarte mult de profilul clientului și de modul în care răspunzi așteptărilor lui, și atunci când vrei să achiziționezi unul este important să te concentrezi pe nevoile tale de moment, dar și asupra planurilor de viitor. Aceasta, pentru că nu este vorba despre o investiție…

      Ghid Chirie

        July 18, 2023

        #GhidulChiriilor de la AVOCATOO și Storia.ro dă startul noului sezon de închirieri

        July 12, 2022

        La ce trebuie sa fii atent atunci cand iti inchiriezi o locuinta

        June 7, 2022

        Contract de închiriere apartament: model actualizat 2024

        June 14, 2021

        Închirierea cu opțiune de cumpărare: ce este și care sunt avantajele

        February 24, 2021

        Evacuarea chiriașului – ce spune legea

        February 3, 2021

        Garanția la contractul de închiriere. Ce trebuie să știi despre aceasta 

        October 5, 2020

        Venituri din chirii și ce taxe trebuie să plătești

        August 6, 2020

        Factori care influențează prețul unei chirii

        June 16, 2020

        Cum să creezi anunțul imobiliar perfect

        June 16, 2020

        Cum să găsești rapid o garsonieră de închiriat, pe timp de coronavirus 

        Ghid Vânzare

          Profesioniști
          April 12, 2024

          Noul sediu Napoca Imobiliare, expresia vizuală a valorilor agenției

          Amenajarea noului sediu al agenției Napoca Imobiliare din Cluj-Napoca a fost ocazia ideală pentru a exprima vizual, prin designul interior,…
          Profesioniști
          February 8, 2024

          Ghidul complet pentru alegerea jachetei reflectorizante – Materiale, Durabilitate și Adaptabilitate

          În peisajul urban modern, unde siguranța și vizibilitatea sunt mai importante ca niciodată, jacheta reflectorizantă și-a câștigat un loc de…
          Profesioniști
          January 15, 2024

          Certificat de edificare a construcției: acte necesare

          Construcția sau modificarea unei case reprezintă un proces complex, care implică nu doar eforturi fizice și financiare, ci și respectarea…
          Ghid vânzare
          September 28, 2023

          Cum își nișează comunicarea agentul imobiliar care a devenit celebru pe TikTok?

          Cel mai recent episod al webinarului Real Estate. Real Talk, realizat de Storia.ro în parteneriat cu Business Magazin, l-a avut…
          Profesioniști
          September 15, 2023

          Cum îți menții motivația ca agent imobiliar?

          Menținerea motivației la locul de muncă este un subiect intens discutat și de interes pentru angajați, indiferent de profesia pe…
          Ghid vânzare
          June 9, 2023

          Un nou design al paginilor de agenții și dezvoltatori pe Storia.ro

          Pentru a te ajuta să te diferențiezi de competiție, pentru a-ți crește performanța anunțurilor, dar și pentru a construi o…
          Ghid vânzare
          April 12, 2023

          Cum să devii agent imobiliar de lux

          O nișă de succes în domeniul construcțiilor este industria imobiliară. Aceasta acoperă mai multe aspecte ale proprietății, cum ar fi…
          Profesioniști
          April 11, 2023

          Legea agentului imobiliar – Reglementarea Profesiei de Agent Imobiliar

          Propunerea legislativă privind organizarea activităţii de intermediere imobiliară, înregistrată în Senat pentru dezbatere la începutul acestui an, vizează reglementarea activității…

          Ghid Creditare

            Ghid creditare
            November 24, 2023

            Cele mai populare mituri despre scorul de credit

            Atunci când vorbim despre acordarea de creditare – fie ele de credite de nevoi personale sau credite ipotecare – există…
            Ghid creditare
            October 3, 2023

            IRCC vs. ROBOR. Avantajele și dezavantajele trecerii la IRCC

            Achiziția unei locuințe este obiectivul multora dintre noi, însă, de multe ori, pentru a-l atinge, este nevoie de o sursă…
            Ghid creditare
            September 18, 2023

            Scorul FICO: ce este și cum influențează aprobarea creditelor

            În momentul în care apar cheltuieli neprevăzute, cea mai la îndemână soluție la care poți apela este un credit. Însă,…
            Educație financiară
            June 29, 2022

            Amânarea ratelor la bănci: cine o poate solicita și în ce condiții

            Pe lângă incertitudinea pe care situația de criză din prezent o generează, unele persoane sunt preocupate și de stabilitatea pe…
            Credite ipotecare
            May 26, 2022

            Locuințele s-au scumpit cu circa 10% în primul trimestru, ponderea caselor crescând puternic

            KIWI Finance revine cu o nouă analiză trimestrială a prețurilor locuințelor în raport cu salariile medii nete, iar Storia.ro anunță…
            Ghid creditare
            November 25, 2021

            Împrumutul pentru teren: ce trebuie să știi înainte să construiești o casă

            Idealizezi să ai casa ta și colțul tău de liniște, cât mai ferit de zgomotul urban? Statul acasă ne-a arătat…
            Credite ipotecare
            July 21, 2021

            Ce să analizezi la un credit ipotecar, dincolo de dobândă

            Deoarece creditul ipotecar se întinde pe o perioadă lungă, de 20-30 de ani, dobânda e doar unul, dar nu singurul…
            Credite ipotecare
            February 1, 2021

            Ce este un broker de credite și cum te poate ajuta

            Un broker de credite este la curent cu toate produsele bancare/nebancare din portofoliul companiei de intermedieri credite și te poate…

            Unde Locuim

              Cartiere
              July 30, 2024

              Analiză Storia: care sunt orașele și cartierele din România în care locuitorii sunt mulțumiți de numărul de piste pentru biciclete

              71% dintre respondenții din București și 65% dintre cei din alte orașe ale României ar folosi mai des bicicleta dacă…
              Unde locuim
              July 1, 2024

              Analiză Storia despre casele de vacanță: care sunt criteriile importante pentru cumpărători?

              Conform celui mai recent studiu desfășurat pe Storia și OLX Imobiliare, 53% dintre utilizatorii care își doresc să achiziționeze o…
              Unde locuim
              June 19, 2024

              Analiză Storia: care sunt orașele și cartierele din România în care locuitorii se simt cel mai în siguranță

              În prezent, Brașov, Oradea și Cluj-Napoca sunt orașele din România în care locuitorii se simt cel mai în siguranță, conform…
              Unde locuim
              May 30, 2024

              Analiză Storia: care sunt orașele și cartierele din România în care traficul rutier este aglomerat versus cele cu trafic redus

              În prezent, Reșița, Oradea, Brașov, Botoșani și Deva sunt orașele din România cu traficul rutier cel mai redus, în timp…
              Unde locuim
              April 23, 2024

              Modele de case fără fundație: tot ce trebuie să știi

              Conceptul de casă fără fundație sună neconvențional și pare riscant pentru mulți. Cu toate acestea, pentru că în domeniul construcțiilor…
              Orașe
              March 25, 2024

              Ce ar trebui să știi despre transportul public în Cluj-Napoca, dacă plănuiești să te relochezi aici

              Dimensionarea transportului public este un punct fierbinte pe agenda autorităților, mai ales în orașele cu potențial economic și turistic, cum…
              Orașe
              March 18, 2024

              Cum alegi cea mai bună grădiniță din Brașov pentru copilul tău 

              Alegerea unei grădinițe pentru copilul tău este un prim pas important în educarea și formarea acestuia. Este bine-cunoscut faptul că,…
              Orașe
              March 4, 2024

              Top orașe bune de locuit din România

              Ritmul dezvoltării afacerilor în România este în continuă creștere. Companiile internaționale își deschid filiale în topul orașelor mari din România,…
              Back to top button